Museo mobiilina!Tämähän ratkaisisi osittain problematisoimani bussimatkailijan opastuksen! Ei kun lataamaan sovellusta... Jota ei ole Windows Phone -käyttöjärjestelmälle. Saan toki verkkoselaimessa auki saman kartan kuin tietokoneessakin, mutta käyttökokemus ei ole kovin houkutteleva.
Forssan museo on julkaissut älypuhelimessa ja verkkoympäristössä toimivan Forssan Kehräämöalueen opasreitin. Citynomadi Oy:n sovelluksessa toimiva reitti on osa Museoliiton koordinoimaa Seinätön museo-hanketta. Löydät ilmaisen Forssan Kehräämön kartan puhelimesi sovelluskaupasta haulla "CityNomadi Forssa".
Mobiilikartassa näet Kehräämön sellaisena kuin se oli ennen - ja verrata paikan päällä Kehräämön tähän päivään!
Ja vastaava tulee olemaan tilanne kaikissa muissakin Seinätön museo-hankeissa, joita Museoliitto tänään innokkaasti mainosti.
...Reitti ladataan älypuhelimelle maksuttoman Nomadi-reittisovelluksen kautta, jolloin älypuhelin paitsi opastaa oikealle paikalle, myös kertoo lisätietoja kohteesta paikan päällä. Sovellukseen on ladattu tietoja, kuvia ja karttoja kohteista.Ripeä vastaus tiedottajalta (?) ei paljoa lämmittänyt.
@k_km_k Valitettavasti en toistaiseksi osaa vastata tähän kysymykseen. Toivossa elämme. -SeppoMieleen tuli toinen Twitter-keskustelu
— Museoliitto (@museoliitto) June 5, 2013
Kun museot kehittävät näyttelyteknologiaa, ne unohtavat usein laiitteen, joka asiakkaalla on jo mukanaan: kännykän:guardian.co.uk/culture-profes…
— J Lehto-Vahtera (@LehtoVah) May 31, 2013
@lehtovah Usein epäillään, halutaanko elämystä täydentää liiankin tutulla välineellä. Toinen tapa voi olla mobiilia parempi ja tehokkaampi.
— Kimmo Antila (@KimmoAntila) May 31, 2013
@kimmoantila @lehtovah Henk.koht ärsyttää, jos mukana ei ole sopivaa välinettä ja joku toinen saa samalla sisäänpääsyrahalla "enemmän".
— Kaisa Kyläkoski (@K_KM_K) June 1, 2013
@kimmoantila @lehtovah + museoille haastavaa tuottaa&ylläpitää sisältöä moninaiseen laitevalikoimaan. Syö resursseja.
— Kaisa Kyläkoski (@K_KM_K) June 1, 2013
@k_km_k @lehtovah Laiteriippumaton digitaalinen jakelu ja elämyksiä tarjoava museoympäristö. Kännykällä tai ilman.
— Kimmo Antila (@KimmoAntila) June 1, 2013
Kiitos blogihuomiosta, oikeassa olet.
VastaaPoistaOngelma on käsittääkseni siinä, että Android- ja Apple-versiot on helppo tehdä jotakuinkin samalta pohjalta. Windows Phone -versio puolestaan edellyttää kokonaan uutta koodausprojektia. Siksi monet mobiilisovellukset (muuallakin kuin museoissa) puuttuvat juuri Lumioista.
M.MUSEOT.Fi -mobiilipalvelu sentään toimii myös Windows Phonella, sillä se ei edellytä erillisten sovellusten asentamista. Pitäisi toimia kaikilla muillakin älypuhelimilla, joissa paikannustoiminto on käytössä. http://m.museot.fi
T: Itsekin Lumian omistava Seppo Museoliitosta