Siperia-kirjaani en ole vielä painettuna nähnyt, mutta eiköhän se aikanaan postiluukkuuni tule, kun on jo esillä BoD:n verkkokaupassa.
Kirjan esittely takakannessa
Venäjä valloitti Viipurin kesäkuussa 1710. Kaupungin puolustajat vietiin vankeina Venäjälle. Suuri osa jäi rakentamaan Pietaria, mutta upseerit vietiin pidemmälle itään. Osa päätyi Siperiaan asti.Kiitokset ansaitsevat
Tässä kirjassa seurataan heistä yhden, Gabriel Saréenin (1687-1741), vankeudesta tunnettuja vaiheita. Samalla kerrotaan muidenkin Viipurissa vangittujen reitistä sekä kokemista asioista
Kirja sisältää luettelon Viipurissa vangituista upseereista ja virkamiehistä sekä näiden mukana vankeuteen kulkeneista naisista ja lapsista.
Kansalliskirjasto, jossa ainoana paikkana Helsingissä oli olennaisimmat tarvitsemani teoksetKirjaa voi tilata paperisena verkkokirjakaupoista. Sen pitäisi olla saatavilla myös e-kirjana, mutta en ole edellistäkään missään nähnyt, joten en osaa tästä sanoa sen enempää.
Google ja monet muut kirjoja digitoineet
Wikipedia, jonka avulla hain koordinaatteja ja vahvistusta moneen asiaan (mutta en merkinnyt lähteeksi)
Anbytarforumille kirjoittanut Magnus Lindskog, jonka avulla löysin arvokkaan asiakirjalähteen, jonka tarjosi eteeni ilman Ruotsin matkaa ArkivDigital
Pekka Henttonen, joka käänsi venäjän kieltä
Matti Kolehmainen, joka antoi asiantuntijalausunnon ortodoksisen kirkon titteleistä
Niko Lipsanen, joka selvitti Venäjän korkeimman vuoren katoamista
Anu Lahtinen, joka kuunteli projektiselostukseni ja kysyi oikean kysymyksen
Markku Haapanen, joka käänsi yhden sanan (kun en älynnyt kokeilla konekääntäjää siinä kohtaa)
Ja varmaan joku muu, joka on vuosien (!) varrella unohtunut
Kiinnostunut repostel... arvostelemaan tuotostani? (Tai jotain aiemmista?) BoD lupaa nykyään lähettää
kiinnostuneille toimittajille ja kirjabloggaajille ilmaisen arvostelukappaleen. Tiedotusvälineiden edustajat voivat tilata kappaleensa sähköpostitse osoitteesta lehdisto@bod.fi, jolloin kirja toimitetaan heille painotuoreena postitse.
Hei,
VastaaPoistaEn kommentoi itse teosta muuten kuin, että Googlen näyttämiltä sivuilta tuota kirjaa, en valitettavasti löydä esi-isääni Otto Reinhold von Delwigiä, joka vangittiin Viipurin hyökkäyksen aikana 1.5.1710 ja joutui vangiksi Tobolskiin. Onko tähän kenties joku syy?
Pahoittelen myöhästynyttä vastausta. Listausta edeltävässä tekstissä olen selostanut lähteet ja kertonut, että on mahdollista, että listassa on puutteita. Joko von Delwigiä ei ollut käyttämissäni lähteissä tai olen epähuomiossa jättänyt hänet kirjaamatta.
VastaaPoista