tiistai 16. huhtikuuta 2013

Hesarista repäistyjä

Yleisradiossa oli 10.3. äänitoivekonsertti, josta Sampsa Oinaala on tehnyt saman päivän Hesariin kivan jutun. Yleisradion tehostearkisto on pitkään kerännyt ääniä, mutta toiminta hiipui 90-luvulla:
"Esimerkiksi viimeinen kännykän soittoääni arkistossa on vuodelta 1996. Sen jälkeen ne ovat muuttuneet jo moneen kertaan." "Kyselläänköhän kohta jo kännyköiden äänilaitteissa aiheuttamaa tattara-tattara-tattara-ääntä? Se on nimittäin katoamassa. 3G-puhelimet eivät enää kyseistä ilmiötä aiheuta."
Hesarin arvostelussa 22.3. Kansallisteatterin Neljäs tie "tuo näyttämölle Suomen taloushistorian". FB-tuttu kävi jo katsomassa ja kommenttinsa mukaan näytelmä on poliittinen revyy, "joka jokaisen tulisi nähdä".

Hesarin Tänään-sivuilla 3.4. esiteltiin 1700-luvun eräelämää harrastava Riku Siiskonen, joka kommentoi "Tämä on sellaista historian elävöittämistä. Meidän porukoissamme on yksi intiaanikilvistä väitellyt historiantohtorikin." Toimittaja on malttanut tehdä asiallisen jutun, pisteitä. Infolaatikon mukaan lisätietoa on Classical Old Western Society of Finland -yhdistyksen sivuilla.

Tommi Uschanovin kolumni Kadonneista sanoista (HS 7.4.) loppuu faktaan: "Sanavaraston muutosten seuraaminen kertoo, miten kulttuuri on muuttunut."

Riku Rantala kommentoi lauantai-sivuilla 13.4.
"Mietin myös sitä seremoniallista viinan kittaamista, mikä aina liittyy pakanallisperäisiin juhlapyhiimme. Aivan kuin yrittäisimme takertua muinaisen peijaiskulttuurin rippeisiin, samanistiseen humalaan. Samaa olen havainnut muuallakin missä alkuperäiskansoja on kiskottu traumaattisesti juuriltaan: Siperiassa, Papua-Uudessa-Guineassa, Amazonjoella.

Ehkä meillä olisi hauskempaa, jos kansamme oopiumia olisi ollut väkipakolla iskostetun kristillisyyden sijaan kalevalainen usko."
Niinpä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti