sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Poimittua


Lähestyvän kevään juhlan johdosta "pääsiäisvaunut" lehdestä St. Nicholas Magazine for Boys and Girls, V. 5, April 1878

Aktiiviset ajattelijat olivat pyörähtäneet Kansallisarkistossa ja olleet otettuja sosiaalisen median suunnitelmista: "Pyrkimyksenä on mm. kehittää arkistolaitoksen WWW-viestintään lisäpalveluja, kuten blogeja ja hakuportaaleja, joiden avulla asiakkaille taustoitetaan uusia palvelumalleja ja tarjotaan ohjaavia hakupalveluja niille käyttäjille, joille arkistointi ja asiakirjanhallinta on vielä uutta."

Uuninpankkopoika Saku Timonen reflektoi historiankirjoituksesta sotasyyllisyysselvityksen innoittamana: "Oikeudenkäynti oli ulkoisen painostuksen tulos ja siinä rikottiin räikeästi oikeusjärjestelmämme perusteita vastaan. Sotasyylliset nimittäin tuomittiin taannehtivan lainsäädännön perusteella eli teoista, jotka eivät tekoaikanaan olleet rikoksia. Riittää, että historia tunnustaa tämän tosiasian. Eivät kuolleet tarvitse kunniaa eivätkä sen muodollista palauttamista, historiassa toistuvasti pakko teettää kaikenlaista." Olen samaa mieltä.

Raimo Sailas kehui Kotus-blogissa Hiidenkiven tuoretta numeroa. "Lehdessä on kaksikin juttua, jotka vievät ajatukset hyvinvointivaltioksi kutsumamme luomuksen varhaisiin syntyaikoihin. Eija Turunen otsikoi tekstinsä Kouluja varattomille tytöille. Veli-Matti Huhdan aiheena puolestaan on Sairaalan synty." Jälkimmäisen Sailas referoi toisessa postauksessaan.

Markku Virolainen oli kirjoittanut blogissaan Biografian polkua Muolaan kiertokoulusta, kihuista ja vuodesta 1918.

Kari Klemelä oli kirjoittanut sukututkimuksellisista lähtökohdista "Pienen lisän Suomen kirkkohistoriaan?"

Juri on lukenut kirjan Vanhoja kaskuja. (Ne ovat 1900-luvulta ja vanhat vitsit täällä minun blogissani 1800-luvulta.)

Espoolainen Jenni innostui
paikallishistoriallisesta teoksesta.

Kari Rydman oli lukenut V. A. Koskenniemen elämänkerran.

Pekka Henttonen oli löytänyt Asiakirjahallinnan reunamerkintöihin hauskaa norjalaista televisiota. Että sellaistakin on olemassa, ajatella.

Sukututkimus-blogissa "Pieni hauska sattuma".

Ruukinmatruuna kirjoitti perusteellisesti kalentereista.

Jokin aika sitten löytyi erilainen "kotiseutublogi": Pirkanmaan äänimaisemat, jossa on poimittu mm. kertojia Klaus Kurjen reitiltä.

Päivitin pitkästä aikaa blogiani Kaisa's virtual bookshelf ja pistin pystyyn uuden englanninkielisen blogin: Hints for Finnish genealogy. Sen nimeä arpoessa löytyi jo olemassa oleva Genealogy in Finland, joka tosin näytti hyytyneen jossain määrin tammikuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti