sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Kalastettua

Jukka Kemppinen kirjoitti valokuvausliikkeessä saaduista sisustusideoista. Joita voi valokuvien lisäksi soveltaa karttoihin tai vaikkapa sukupuukaavioihin.

Kemppinen on myös arvioinut blogissaan Finlands svenska historia -sarjan kahta ensimmäistä osaa:
Teokset ovat hätkähdyttävän paljon parempi kuin vertailukohtina mieleen tulevat Suomen historiat. Villstrand on Åbo Akademin professori, tuskin nimeltä tunnettu Turun tuomiokirkon itäpuolella. Mutta koko joukkoa yhdistää ankara ja ahkera työskentely ensisijaislähteiden parissa ja hyvä ja ilmeikäs kieli.
Parhuusblogin Kultahattu on lukenut Seikko Eskolan kirjaa Historian kuolema ja kulttuurien taistelu.

Nimimerkki sjmors otsikoi "Ja taas tapitetaan tietokonepeliä historiantutkijan maanisella katseella" ja lopettaa "sattumalta on toinen niistä aikakausista, joista tiedän pikkuisen enemmän eli arvostan hartaasti jokaista oikein mennyttä yksityiskohtaa, enkä kuitenkaan tiedä niin paljon, että pienet epätarkkuudet haittaisivat liikaa." Tuttu tunne.

Nimimerkki Eipsi kirjoitti ruotsinkielisen otsikon alla englanniksi: "We went to Kansallisarkisto/Riksarkivet and did some research about our family. We were kind of amateurs, so we pretty much just learned how to use the machines and to find information. It was very interesting and quite hard also. There's so much to do if we start to do the research seriously. " Paikalla olleet ovat varmasti huomanneet kaksi nuorta, vähemmistön edustajia.

Lapin maakuntamuseo kerää erikoissivustolla kaikenlaista lisätietoa liittyen Iikka Paavalniemeen ja hänen kuviinsa. Pääosa Paavalniemen Rovaniemellä otetuista kuvista sijoittuu 1910–1920-luvuille.

Nimimerkki Kobalos raportoi käynnistään Männäisten ruukkialueella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti