12.2.
13.2.- Hämeenlinnan arkistokäynnillä tutustuin myös Taidemuseon Rappiotaiteeseen. Tykkäsin teoksista ja historiallisesta kontekstista tuli oma tunnelmansa. Vielä ehtii, suosittelen.
23.2.
- Twitterissäkin Aapeli-tietoutta jakanut @juparkki [Jukka Parkkinen] on saanut kirjan [Aapeli. Aika hyvä kirjailijaksi] valmiiksi. Kustantaja on antanut käyttää loppuviitteitä, joita on 1366!
- Teatterissa. Ans kattoo. Eturivi edessäni täynnä teinityttöjä. [Oli hyvä, mutta en laittanut syntyneitä ajatuksia ajoissa talteen.]
27.2.
- Kävin katsomassa Hurmeen Lemminkäisen ennakon @SKTeatteri. Ei auennut, ei mistään kohtaa.
- Milloin päästään irti tavasta lukea paperista "paperi" konferenssiesityksenä? Kun tyyli on kirjallinen, on ymmärtäminen hankalaa.
5.3.
- Luolamiehen traileri teatterissa. Kaikki ajat täysin sekaisin, vähäiset naiset "bikineissä". [Enkuksi Early man.]
6.3.
- "Tammisunnuntai 1918 -dokumenttielokuva tuo päivänvaloon itsenäisyyden alkuaikojen tapahtumat, joista on pitkään vaiettu." Onnistuin ainakin 2007 kirjoittamaan mummoni isän osuudesta ihan vaivattomasti kirjallisuuteenkin viitaten.
- Haku @HelMet_kirjasto on omalaatuisin tuntemani, enkä edes ymmärrä miten se toimii.
7.3.
- Oulun yliopiston videolla “Sotalapset ja kielitaidon säilyminen” opiskelija referoi väikkäriä, jonka nimeä ei mainitse eikä sitä ole kirjoitettu kuvailutietoihin.
- Ilmeisesti Oulun yliopistossa on ollut joku kurssi/projekti. Videossa “Itäkarjalainen laukkukauppa Suomessa 1800-luvulla” nähty tuotannossa vaivaa.
10.3.
- "Ruotsi-Suomi" on edelleen käytössä. Bongattu @AteneumMuseum videosta
13.3.
- Noin 20. kerta @historiskamuse perusnäyttelyssä. Vasta nyt selvisi että luussa 2 riimuteksti 'tavast' ja solki 5 "suomalainen".
- Esiäidin siskon aviomiehen hautakivikin löytyi. Ilmiselvästi en ole aiemmin @historiskamuse tarttunut esinelistaan. Hups! #museot [Vaihtoehtoinen selitys: olen unohtanut tehneeni samat havainnot aiemmin.]
14.3.
- Kotikielen seura. Olenko minä täällä ennen kuokkinut? Nuorehko ja naisvaltainen yleisö. Äikänmaikkoja?
17.3.
- Derek Fewster kertoo SLS:n semmassa, että Kunnaksen Koiramäen historia on topeliaaninen kuvaohjelmaa myöten.
- 2 suomalaista mainittu Objectivity-videossa! Ja ihan pääsivät yllättämäänkin, kivien joukossa.
19.3.
20.3.
20.3.
- Museotuttava kertoi, että Finnaan on jätetty kommentteja kiinnostuksesta ostaa kuvien esineitä.
- Miten voi muka kuvitella tietävänsä mistään koko totuutta?! En ymmärrä esittelytekstiä, enkä saanut mitään irti näyttelystä @AteneumMuseum [Mutta menin pari päivää myöhemmin kuuntelemaan paneelikeskustelua. Lähdin kesken pois. Tilaisuutta taltioitiin kolmen miehen voimin, mutta ei ainakaan vielä löydy Ateneumin YouTube-kanavalta.]
- Maria Magdalenan traileri. Päähenkiköllä hiukset auki ja paljaana, tietenkin.
- Nähty Tammisunnuntai 1918, sillä vanhentuvat sarjaliput. Mutta miksi se oli pitänyt tehdä?
Huomenta!
VastaaPoistaKuuntelin kirjan Tammikuu 1818 ja parhaiten mieleen jäi toisten päättäväisyys ja toisten örveltäminen pirtun voimalla.
Voisiko tämän päivän pätkätyöläisiä valistaa myös sadan vuoden takaisista pätkätöistä, jolloin väärässä paikassa lausuttu sana tiesi uuden työn etsimistä joko heti tai syksyn pestuu markkinoilta.
Ja paljonko Kapinaan vaikutti Eduskunnan hajoittaminen. Tuntuu tuo hajota ja hallitse toimivan hyvin vieläkin.