maanantai 19. elokuuta 2013

Tietolähteiden äärelle

Agricola-sivuston linkitys lähteisiin muuttui viime lokakuussa, mutta asiasta ei ole ollut suurempaa meteliä missään. Minua toppuuteltiin jossain vaiheessa, mutta eiköhän nyt ole jo aika kertoa kokonaisuudesta jotain.

Historian äärelle muodostuu neljästä osasta: Sähköiset aineistot, Historiaa aiheen mukaan, Historian organisaatiot sekä Historiantutkijan työkalut ja tiedonlähteet. Helpoimmin on selitettävissä Historian organisaatiot, joka on otsikon mukainen linkkilista.

Tavanomaisia linkkilistoja ovat myös Historiantutkijan työkalut ja tiedonlähteet. Näihin sisältyy "Hyödyllisiä oppaita, sanakirjoja ja tietokoneohjelmia historiantutkijan avuksi", "Historia-aiheisia blogeja, foorumeja, julkaisuja ja muita sivustoja" ja "Tietoa apurahoista, tutkimusprojekteista ja -palveluista sekä työpaikoista".

Historiaa aiheen mukaan on myös linkkiluettelo, mutta yksittäinen linkki on voitu kategorisoida useampaan paikkaan. Listoista voi joko avata ulkoisen sivuston suoraan tai käydä kurkkaamassa siihen liittyvän kuvauksen ja muut asiasanat.

Jos ulkoisella sivustolla digitaalisia alkuperäisaineistoja tai viitetietokantoja ja aineistoluetteloja, kyse on sähköisestä aineistosta, joka on siis neljännen osion alla.

Aineistoja voi hakea aineistotyypin, ajan tai teeman mukaan. Itselleni aika tuntuu luontevimmalta haravointitavalta.

Jos haluaa lisätä sivustolle resursseja, ohjeistusta on tarjolla. Rekisteröityminen vaaditaan.
Kuvituksena Daniel Nyblinin mv-valokuvat. Teokset: Berndtson, Gunnar: Uusmaalainen talonpoikaistyttö, Nylund, Felix: Mietteissä ja Frosterus, Hanna: La Méditation.

2 kommenttia:

  1. Kiva kun kerroit tuosta sivustosta, osaan nyt suunnistaa paremmin tietojen perässä. Ja kuvat ovat kauniita!

    VastaaPoista
  2. Kiitos ohjeistuksesta! Ja kiitos mielenkiintoisesta blogista.

    VastaaPoista