Vuoden 1734 verifikaatissa 7503 on edellisten tapaan sisällysluettelo. Onni, joka ei kestä kauaa, joten nautitaan ja hypätään sen tuella suoraan Ala-Satakunnan tietyiltä veroilta säästyneiden listaan, jossa ei ole mitään mielenkiintoisia huomautuksia. Ensimmäistä kertaa verifikaateissa on mukana pitäjänkäsityöläisten lista, josta (jännityksen pilaten) tulee toistuva elementti lopuksi vuosisadaksi. Nyt Kokemäellä: Pitkäpäälässä pitäjännikkari Erik, Harjavallassa pitäjänseppä Erik ja Mämminmäessä pitäjänräätäli Påhl. Jälleen selvä (100%) painotus Harjavallassa.
Sitten jonkinlainen vankiluettelo, jossa on päällimmäisenä edellisestä verifikaatista tuttu satulamaakari. Polttoviinaluettelossa on pituutta enemmän kuin yksi sivu. Sarakkeiden otsakkeet vasemmalla. Manttaali, viinapannun omistus?, ???, hopearaha. Pitäisi kaivaa esiin asetus tai alkoholihistoria, että ymmärtäisi mitä katsoo.
Krouvarilistassa on jälleen Kokemäen kohdalla kaksi varsinaista kestikievaria ja muutama mystinen säätyläinen. Lopuksi pönkkähameluettelo! Muistin väärin, Kokemäellä kirkkoherran perheen kahden hameellisen lisäksi myös yhdellä luutnantin rouvalla on pönkkähame. Mutta ei AES:n äidillä, joka oli myös luutnantin vaimo.
Samaan aikaan Turun linnassa. On vankeja, ensimmäisenä jälleen satulamaakari. Edelliseen listaan verraten, mies oli ollut vapaalla/muualla/oikeudessa syyskuussa 1733.
Sisällysluettelon lupaama inventaario vaikuttaa enemmänkin muutoslistalta kuin katsaukselta. Erästä huonetta kutsutaan edelleen Schäferin huoneeksi, "kiva". Jordanin huone kuullostaa tutulta ja onkin mukana Turun linnan omassa katsauksessa Turun linna vankilana.
Tämä tällä kertaa.
Hei, panin löydöksesi myös digihakemistoon: http://digihakemisto.appspot.com/index_ay?amnimeke=Turun+ja+Porin+l%C3%A4%C3%A4nin+tilej%C3%A4&sarnimi=Asiakirjat&aynimi=Tositekirja+1734-1734+%287503%29&ay=1743239&sartun=214363.KA&atun=315732.KA&hakid=7062
VastaaPoista