sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Kalastettua

Kuva: Museum of Photographic Arts Collections/Flickr

Mullan alta tarjosi videobloggausta Kronobyn arkeologisilta kaivauksilta: tiistai, keskiviikko, torstai, ...

Aki Arponen kirjoitti jäätelön historiasta Suomessa.

Panu Rajalan päiväkirjassa oli kesäkuun alussa arkistotyötä:
Juuri kun luulin kaiken olevan niin hyvin kuin kunnossa, Kansallisarkiston johtaja antoikin ystävällisesti luvan lukea Huovisen ja WSOY:n kirjeenvaihtoa, vaikka aineisto on siirron jäljiltä järjestämättä. Siinä päivä hurahtikin. Valtaosa tietysti raha- ja painosasioita, mutta ohessa muutamia kiintoisia, liikuttaviakin lisäviittoja. Nyt ne on vain Vuokon kauhuksi tungettava jo taitettuun tekstiin jollakin ilveellä.
Elävä Eteläkarjalainen Museoympäristö tarjosi yhden vastauksen kysymykseen Miksi historia kiinnostaa?

Reetta pohtii järjestöhistorian tieteellistä kirjoittamista.

Timo Harakka jakoi blogissaan alustuksensa Vanhan kirjallisuuden päivien avajaisissa Sastamalassa 29.6.2012: Yleisen varallisuuden luonto ja syyt - 1861 ja 2012 

J. Tapio kirjoittaa kirjailija T. Vaaskivestä puolidokumentaarista teosta, joka ilmestyy 19.7.2012. Epäselväksi jää teoksen ja blogin Suljetut vaunut suhde.

Suketus luki Aki Ollikaisen Nälkävuoden. Reijo Valta luki Marko Nenosen kirjoituskokoelman Kuinka luonto ja nainen valloitetaan? ja Reetta Laitisen sarjakuvan Kirjailija ja madame. Kirjakettu luki Marko Lambergin kokoelman Päätön ritari. Kauhutarinoita keskiajalta. Ahmu luki Kristiina Vuoren romaanin Näkijän tytär.

Antti Nylén kehitti kirppikseltä ostamansa kameran filmin ja totesi toiste:
Internetissä luonnollisesti on arkisto, josta kyseisen lehden löytää käden käänteessä. Se on surullista. Olisin paljon mieluummin mennyt penkomaan vanhoja lehtikasoja jonnekin ullakolle. Nyt etsimäni putkahtaa silmieni eteen ajatuksen voimalla. Se on inhottavaa, ilotonta, tyhjänpäiväistä. Se on ennen kaikkea illuusio – runsauden ja vaivattomuuden fantasia, joka meidän aikaamme todella hallitsee. Ikään kuin olisin nyt sitten selvittänyt jonkin arvoituksen, todella "löytänyt" jotain, vaikka olen vain näppäillyt pari sanaa Googlen hakuruutuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti