sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Poimintoja

Rautatiehistorian harrastaja Juuso Hyvärinen paljasti junaliikenteen talviongelmien olevan venäläisten ja porvarien syytä.

Tillman muisteli hienosti kengittämisen oppimista.

Pekka Henttonen oli löytänyt arkistoteologisen koulutusohjelman, mutta jätti kertomatta missä yliopistossa/korkeakoulussa se on tarjolla.

Paula Holmila haluaisi pölyt pois museoista.

Jukka Kemppinen oli listannut
sata suomalaista, jotka "ovat vaikuttaneet hyvin monen suomalaisen elämään". Pikaisesti vilkaistuna nobelistimme A. I. Virtasen puute ihmetyttää.

Kari Rydman katseli hameenhelmoja historiallisesti.

Paavo Rytsä teki YLEn Elävän arkiston tuella retken juurille.

Anders Lindkvist hiihti 1700-luvun metsästäjän tyyliin. På svenska, mutta katsokaa kuvat (en minäkään tekstejä lukenut).

Blogissa Vain hyviä kirjoja kannattaa lukea Pekka Herlinin elämäkerta oli saanut tuomion "Lukemisen arvoinen".

Salla Brunou luki klassista Kaari Utriota.

Esoteerisen maantieteen koulun Marko Leppänen nosti esiin
Irja Sallan unohdetun matkakuvauksen Saksasta 1943-44.

Reijo Valta tarttui historian aikakausiin.

Nimimerkki Sielunlintu oli päässyt kansanmusiikin vuosittaiselle erikoisristeilylle:
Folklandia oli kaikkea sitä, mitä olin odottanut ja paljon muutakin. Tarjolla oli kaikenlaista perinteisemmästä tanhusta folk-progeen ja -heviin. Historianopiskelijana olin todella positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka vapaasti jotkut kansanperinteeseen, tuohon kansallismielisyyden linnakkeeseen, nykyään suhtautuvat.
Nuorison näkemystä historiasta, äänessä Noreen:
JA NYT JÄRKYTTÄVÄ PALJASTUS. Minä olen KIINNOSTUNUT historiasta. No okei, en ihan siitä kaikesta mitä koulussa opetetaan mutta muinashistoriasta, sen aikaisista luonnonjumalista ja Kalevala jutuista sekä keskiajasta. ...Yks mun tarinaki sijoittuu historiaan, mutta nyt ei sitten kaverit oleta että mulla on hyvä numero historiasta siksi, että lukisin tuon takia niitä asioita muutenkin. Koska en lue. Koulun historia on tylsää D<>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti