roikkunut Analyticsissa ja tarkistanut MONTA kertaa päivässä kommenttilaatikon siltä varalta että joku viimein olisi sanonut jotain. Ja kun ei ole sanonut niin siihen se kirjoittaminenkin sitten on hyytynyt.Tästä jatkettiin Filosofian puutarhassa
Miksi teen tätä? Olenko epäonnistunut kun selviää että blogi vetää puoleensa pikemminkin kymmeniä kuin tuhansia päivittäisiä lukijoita, ja kun kommenttiboksi voi olla viikkokaupalla tyhjää täynnä? Onko pk-blogin pitäminen ajanhukkaa? Onko blogini jollakin perustavalla tavalla huonompi kuin suositummat ja kommentoidummat blogit? Pitäisikö minun alkaa miettiä, miten saisin houkuteltua lisää lukijoita? Teenkö jotakin perusteellisen väärin? Kirjoitanko liian pitkiä postauksia? Ovatko aiheeni liian raskaita?Kaikki eivät lähteneet filosofioimaan, Juha Vuorela raportoi pragmaattisemmin
Tässä blogissa vieraili tammi-marraskuun aikana 2010 noin reilut 51,000 suomalaista kävijää.Samoin kuin Reija Satokangaskin
Ensimmäiseksi katson, mistä päin Suomea syksyn lukijakunta on: syyskuun alusta lähtien Tuulestatemmattuun (siis pelkkään blogiin) on tultu yhteensä 13 618 kertaa ja noiden käyntien aikana on liki 50000 (49 336) sivun katselua.Juhan ja Reijan numeroiden jälkeen palaan kahteen ensimmäiseen lohdutusta hakemaan... (Mitä yhteistä on kesähelteillä ja joulukiireillä? Ihmiset tekevät jotain muuta kuin lukevat näitä tekstejä.) Mutta onneksi minulla on muitakin kuin Google analyticsin numeroita analysoitavaksi.
Noin vuosi sitten Tapio Onnela pyysi minua aktivoitumaan Agricola-uutisiin kirjoittamisessa. On ollut ihan mielenkiintoinen kokemus, Tapio on toisinaan innostunut editoimaan otsikoitani ja tekstejäni ja jos olisin ollut tarkkaavaisempi, olisin voinut vaikka oppia jotain hyvien tekstien kirjoittamisesta.
Paljonko on sitten tullut kirjoitettua? Tarkistetaan...
Osastoon Uutisia historiasta vuoden 2010 alusta laskien 48 juttua. Ne, joissa ei ole kommentteja tai muita päivityksiä, ovat saaneet lukukertoja 13-299. Top 5:
- Tuhannen vuoden takaisen teloituksen uhrien alkuperä selvinnyt(12.03.2010)
- Tukholmassa erikoinen laivalöytö (27.11.2010)
- Mirkka Lappalaiselle tunnustuspalkinto(02.09.2010)
- Norjalle oma "Pompeiji"(07.10.2010)
- Oulussa paljastettiin noitavainojen uhrien muistomerkki (15.10.2010)
- TV-dokumentti Levänluhdan kadonneesta kansasta (25.11.2010)
- Suomen historian myytit (21.04.2010)
- Yhdysvaltalaisia Suomi-aiheisia filminpätkiä vuosilta 1890-1990 (01.07.2010)
- Uudelleen löytynyt 38 000 kirjeen kokoelma saattaa muuttaa Alankomaiden historiankirjoitusta (24.02.2010)
- Pukuhistoriaa lehden täydeltä (08.02.2010)
Hieman pyöristäen olen kirjoittanut siis kumpaankin Ajankohtais-osastoon jutun per viikko. Todellisuudessa tahti on ollut purskeisempi, mutta ei graafisesti tarkasteltuna kuitenkaan hirvittävän epätasainen:
Motivaatio on toisinaan ollut hukassa näiden tuottamisessa, juuri lukujen alhaisuuden takia. Omassa blogissani saan selvästi enemmän lukijoita, mutta kyllä tuntui hienolta kun pyydettiin kirjoittamaan toisaallekin.
Kyseiseen keskustelusivustoon saa muuten kirjoittaa kuka tahansa rekisteröitynyt käyttäjä.
Haluaisin vain kommentoida, että luen blogiasi joka päivä, vaikka harvoin kommentoin. Kiinnostavia juttuja!
VastaaPoistaKiitos ilmoittautumisesta! Tällä blogilla on ihan mukavasti lukijoita, myös teitä vakituisia. Haarukka, jonka laitoin kesän jälkeiseen tekstiin pitää edelleen paikkansa: 100-170 käyntiä päivittäin.
VastaaPoistaTäältä ilmoittautuu myös yksi, joka lukee blogiasi innokkaasti, mutta ei useinkaan kommentoi.
VastaaPoistaKiitokset Kaisa tästä mainiosta blogistasi!
Varsinkin tämä "Liikenneanalyysin aika" sattui ja satutti.