sunnuntai 1. elokuuta 2010

Kalastettua

Jonkun Tampereen yliopiston tutkijan (ilmeisesti Jarmo Peltola) sivulta hyppäsin Hollolan 1900-luvun historiakirjoituksen verkkosivulle. Erinomainen idea! Annetaan ihmisille aktiivinen mahdollisuus osallistua ja ilmeisesti muistitiedolla tulee olemaan sijansa lopputuloksessa. Mikä olisi loistavaa!

Sipoolaisen partiotoiminnan historiikkiprojekti jämähtänyt maaliskuussa? Tällaisella blogilla on kätevä kertoa ihmisille tutkimuksen edistymisestä ja ongelmista. Ja saada kommenteilla mahdollisesti apua ja tukea. (Museoveturiseuralla käynnissä Matisa-projekti.)

Jukka Kemppinen kirjoitti isoisästään. Tätä ennen hänen blogissaan oli Syrjäntaasta kaksi kirjoitusta.

Anna-Liisa Mikkelä kirjoitti isonvihan aikaisesta esiäidistään (Marjatta Heikintytär Puusti, Saloisista).

Reijo Valta oli käynyt Peltolan mäkitupalaismuseossa. Ja ilmeisesti Kenkäverossa, josta hän kirjoitti kahdessa osassa.

Katja oli ollut lapsensa kanssa Luonnontieteellisessä museossa. Jessica Parland-von Essen på svenska parin lapsen kanssa Helsingin kaupunginmuseossa ja Virka-Galleriassa. (Kiva, että joku muukin on kriittinen kuin minä.)

Jenni Sahramaa kirjoitti villan käsittelystä ennen kehräämistä. Anders Lindkvist (på svenska) pellavan värjäyksestä. Neulanpistoja sormissani -blogissa oli jokin aika sitten juttu pystyloimisista kangaspuista. Niitä olisi kiva päästä joku päivä kokeilemaan.

Markku Virolainen oli löytänyt esivanhempiensa jälkiä bussimatkalla.

Haagan Paatsamatien Lehdessä on lehtien tuella muisteltu lapsuutta Helsingin Haagassa vuosina 1958-1968.

Calamnius sukuseura oli perustanut blogin. Kolmikielisyys vaikuttaa haastavalta pohjalta ponnistaa, mutta toivottavasti löytyy kirjoittajia. Isohkosta seurasta kuitenkin kyse. (Itsekin havittelin jäsenyyttä, mutta se katkesi Flachsenius-tutkimuksen yhteydessä. Ruotsalaisia pappeja tuli tilalle.)

Hieman mystiseltä vaikuttavaa blogialustan käyttöä on Oulunsuojeluskunta's Blog. Maaliskuussa siinä julkaistu Mauri Junttilan Oulun suojeluskunta vuosina 1939-1944.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti