Ensi viikolla museoviikko. Vantaan kaupunginmuseossa kuva-arkisto auki 18.5. klo 15-18.
Kesänäyttelyä rovasti Niilo E.Wainion ja hänen perheensä ajasta Isonkyrön pappilassa mainostetaan blogin muodossa. Sisältää valokuvia.
Yksi seuraamani kirjoittaja oli lopettanut bloginsa ja siirtyi parempiin harrastuksiin: "aion omistautua ansaittujen lomieni jälkeen selvittelemään sukulaisteni välistä sotienaikaista kirjeenvaihtoa, tulkita heidän käyttämäänsä salakieltä sekä digitoida ja arkistoida valtavan määrän vanhoja valokuvia. "
Anu Lahtinen oli käynyt Brages Pressarkivetissa: "Niin sukututkijat kuin historiantutkijatkin löytävät tietoja etsimistään henkilöistä. Paikallishistoriasta kiinnostuneet voivat löytää mainion yksityiskohtaisia kuvauksia menneiden aikojen paikallistapahtumista."
Tillman oli reflektoinut digitoitujen rippikirjakuvien äärellä.
Kirsimaria skarppaa kirjallisuuden suhteen väitöstutkimuksensa parissa. Tutulta kuullostava metodi: "Katson teoksesta ensin sisällysluettelon, johdannosta lähteet, näkökulman ja metodin, ja jos siinä vaiheessa näyttää hyvältä, jatkan joihinkin sisältölukuihin ja yhteenvetoon. "
Vapusta on nyt jo pari viikkoa, mutta vielä voi lukea Hannu Salmen ajatuksia vanhoista vapuista.
Tuomo Hämäläinen kirjoitti viittauksista:
"Väärillä viittauksilla voidaan imitoida lähdeluetteloa. Jonkun voidaan helposti sanoa sanoneen jotain. Jos hän ei ole sanonut sitä, tämä täytyy tietää. Ja usein ihminen on laiska viitteiden sisällön tarkistamisen suhteen. Vääristymien tarkkailu ja varmistelu vaatii käytännössä aina paljon enemmän työtä kuin sellaisen kirjoittaminen."Jenni Sahramaa kirjoitti parkinnan esittelystä. Glimsin työnäytöksiä olisi kiva joskus mennä katsomaan. Vasta olen parikymmentä vuotta pääkaupunkiseudulla asunut, enkä vielä ehtinyt.
Nimimerkki Sisatto kertoo kirpparilöydöstä:
Ensimmäiseen pinkkaan kuului muun muassa Heikki Uparin Nimettömillä vesillä (1947), porilaisen Satakunnan kirjateollisuuden seikkailukirjaston kirjoja. Kirjoittaja oli oikealta nimeltään Kauko Heikkilä. Oikealla nimellään hän julkaisi muun muassa näytelmiä ja paikallishistoriikkeja, muun muassa Ikaalisista. Heikki Uparina taas nuorten romaaneja. Nyt löytämäni opus lienee jonkinlainen historiallinen romaani, sillä kannessa on viikingin kuva. En tiedä pitäisikö Suomeen sijoittuvia viikinkiajan tarinoitakin käsitellä lähinnä paleofiktiona, sillä historiankirjoitustahan tuon ajan Suomesta ei vielä ole.
hei,
VastaaPoistagooglettelin isoisoisääni Niilo E.Wainiota ja löysin sattumalta tänne - ja linkin vuonna 2010 olleeseen valokuvanäyttelyyni, jota todellakin mainostin blogissani :)
Huomasin myös, että olit listannut vanhan ajan ja keskiaikamarkkinoita, meillä Isossakyrössä on 11.-12.8.2012 jälleen kerran 1700-luvun markkinat, nyt 150 käsityöläistä ympäri maata myymässä upeita tuotteitaan.
Tervetuloa markkinoille Isoonkyröön !
Hyvää kesää toivottelee
Johanna