Lauantaina vietettiin Tampereen Sampolassa sukututkimuspäivää ja minä lähdin, jostain mielijohteesta, taas seisomaan SSHY:n ständille, tukemaan varsinaisten aktiivien työtä. (Jos olet kiinnostunut osallistumaan SSHY:n esittelyyn Turun valtakunnallisilla sukututkimuspäivillä, laita spostia osoitteseen info@sukuhistoria.fi)
Samoin kuin Vantaalla osalle SSHY oli tuttu ja osalle ei. Pari ihmistä bongasi nimeni lapusta ja ilmoitti lukevansa blogiani. Sain jutella pitkät pätkät siirtolaistutkimuksen haasteista kahden sitä intensiivisemmin harrastavan kanssa. (Terveisiä Forssaan ja Tyrväälle.)
Heti aamusta oli hirveä vilinä. Iltapäivän tunteina oli paljon hiljaisempaa ja tuhlasin aikani juoruiluun ja unohdin kokonaan tutustua sukupuunäyttelyyn. Muistin sen olemassaolon vasta kun se oli päättymässä. Mutta onneksi osuin paikalle edes tuolloin. Sain nimittäin kuulla, että Virpi Nissilän artikkeli Escholenius- ja Nordlund-suvuista oli tuoreimmassa Orpanassa (1/2010), jonka ehdin sitten ostamaan tamperelaisten pöydästä.
Päivä meni mukavasti ja meni vielä parempaan suuntaan, kun lähestyin hotelliani, joka kuuraisessa lumimaisemassa oli kuin näkymä Keski-Eurooppaan. Sisällepäästyä olo oli kuin 30-luvun suomalaisessa elokuvassa ja varmaan jokin niistä Tammerissa kuvattiinkin. Aulassa jaettun infolehdykän mukaan hotellin julkisivut, ravintolasali, aulat ja kerrosten käytävät on suojeltu valtakunnallisesti merkittävinä kohteina. Puolihuolimattomasti tuli valittua kaupungin historiallisin hotelli?
Joo! Onnistuit valitsemaan tosiaan Tampereen kaikkein upeimman hotellin. Kulttuurihistoriallisestikin erittäin merkittävä. On Mannerheim-sviitti ja kaikki. Aikoinaan siellä oli legendaarinen vierasmaalaista alkuperää oleva portsari, joka saattoi sanoa huonommin pukeutuneelle tylysti: "Katso peili, mene Voima". Ja Voimahan oli työväenpaikka...
VastaaPoista