sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Ongittua

Reipas kalastaja Hasse Zetterström kirjasta Anna-Clara och Hennes Bröder. En Bok om Barn, piirtänyt Eigil Schwab.

Pirkko Hiidenmaa kirjoitti tutkimustiedon tiedottamisesta. Historian laitosten sivuilla surffaanneena voin yhtyä ajatuksiinsa. Ennen ja nyt -lehdestä löytyi perusteellinen katsaus historian opinnäytetöiden verkkojulkaisuun. Siinä todetaan "Tiedonhankinta – myös toisten opiskelijoiden tuottaman tiedon – on helpottunut: verkossa oleva opinnäyte on helpommin saatavilla ja kynnys sen selailuun lienee matalampi kuin paperisen version. " Juu. Kynnys selailla graduja, joita on laitoksella yksi kappale ja joita ei kaukolainata on varsin korkea.

Tuoreessa blogissa Biografian polkua Markku Virolainen mietiskelee isänsä elämänkerran kirjoittamista.

Hymyilevän eläkeläisen blogissa keskiaikaisen musiikin kokemisesta.

Kansalaisosallistujien työkalukilpailussa pärjäsi sukunimianalysaattori Nomen est Omen, joka ei itselleni tarjonnut lisäinformaatiota. Palvelusta kirjoitti Vierityspalkki ja Reijo Valta.

Gottlund on ollut tänä vuonna täälläkin esillä. Nyt esitellään myös Taivaankannen takojien blogissa.

Kaikkeen sitä voi kännykkää käyttää. Riippumaton asiantuntija on tehnyt omastaan skannerin, "Editoimatta ei tämän tekstipätkän digitoiminen kännykkäkameralla ja Nokian käyntikortinlukuohjelmalla onnistunut, mutta eipä tarvinnut kokonaan näpyttää itse." Erkan blogista löytyi tieto Googlen tarjoamasta OCR-muunnoksesta.

Historiatietoisuus Suomessa -tutkimus tarjoaa sivustollaan kuukauden videon: Heinäkuun video: Presidentin päivä, Elokuun video: Ensimmäinen kuukävely ja ufovillitys, Syyskuun video: Vanhan valtaus 1968, Lokakuun video: Suursodan uhka leijaili Suomen yllä syksyllä 1939.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti