Sukututkimuksellista blogeista
- Suklaahirviön blogissa on (taas) juttuja sukututkimuksesta.
- Tillman mietti viestimistä tuntemattomammille sukulaisille.
- Sukua suurta ja pientä seuraa sukukirjan tekoa.
- Annikaisen neuleiden joukosta löysin perhehistoriaansa liittyviä muistoja kansanopistosta ja kaapin kätkön.
- Heli Seppälä oli löytänyt henkilöhistorialliseen tutkimukseensa lisälähteitä.
- Ruotsissa on aloittanut uusi sukututkimusblogi Släktforskning för nybörjare. Ehtinyt kirjoittaa ajatuksia jo tutkitun suvun tutkimisesta, käytännöllisistä asioista, aloittelijan näkemyksistä rippikirjoista, lähteiden merkinnästä ja proosamuodon hyödyistä.
- Kemppisen blogista löytyi vanha juttu taloista ja tiloista, tuoreemmassa pätkässä ajatuksia historian opetuksesta. Vuodelta 2007 osui haaviin postaus, jonka perusteella Kuka kukin oli 1960-luvulta on luettelona tekijänoikeuksista vapaa. Ja päätyikin Wikiaineistoon. Mutta selvästi on muistissani, että HumanisIT-seminaarissa 19.6.2007 Valta Suomessa-tutkimusohjelman yhteydessä sanottiin, että Kuka kukin on-kirjoista tehty tietokanta on tehty kustantajan erillisellä luvalla ja se ei tule koskaan julkisuuteen?
- Tiedeuutisen mukaan kyseinen hanke valmistuu tänä vuonna. "21 000 nimeä melkein sadan vuoden ajalta on poikkeuksellisen laaja aineisto historiantutkimuksessa" ... "On mielenkiintoista nähdä, miten Suomen irtautuminen Ruotsista 1809 ja 60-luvulla valtaan nousseet suuret ikäluokat vaikuttivat sukujen menestymiseen", Ruuskanen antaa esimerkin historiallisesta perspektiivistä. ... "Vuosisadan alussa valtaporukka oli arvatenkin nykyistä pienempi. Mutta koko aineistostani vain parituhatta nimeä eli noin kymmenen prosenttia muodostaa vanhempi–lapsi-pareja." ... "Tämän aineiston valossa näyttäisi siltä, että valta vaihtuu Suomessa melko hyvin"
Kuva lehdestä Harper's Young People, August 3, 1880
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti