tiistai 22. maaliskuuta 2022

Helmikuusta maaliskuuhun

Jos joku myöhemmin tänne eksyvä on jo unohtanut, Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24.2.2022. Twitter muuttui hetkessä sodan seurannaksi, jonne ei ollut sopivaa kirjoittaa mistään muusta, sillä sotatilan esilläpito oli ainoa, mitä tavallinen tallaaja saattoi rahalahjoitusten lisäksi tehdä. Suomalaista tunnelmaa maaliskuun alussa kuvasi Martta Tervosen twiitti "Nykyään kun jossain on ”Suomi mainittu”, ei tiedä, pitäisikö mennä torille vai sittenkin väestönsuojaan." 

24.2.

28.2.
2.3.
  • Jaoin FB:hen muiston Stingin Russians-biisistä ja tarkistin samalla ilmestymisvuoden: 1985. Hetki myöhemmin huomaan sukulaisen jakaneen lomakuvan samalta vuodelta esimerkkinä huolettomasta ajasta, johon toivoo vielä pääsevänsä. #muisti
11.3.
12.3.
  • Helsinkiläiset! Kaunis sää tänään ja yksi ulkoilumahdollisuus on tulla klo 12 eduskuntatalolle, josta lähtee toivottavasti iso mielenosoitus rauhan puolesta. Saa myös kuunnella Tapiolan kuoroa.
  • Niitä iltoja, kun huomaat, että abstraktidedis onkin jo maanantaina. Onneksi on lauantai.
13.3.
15.3.
  • Positiivisen kautta. Jos herää ennen neljää, saa kirjoitettua tyhjästä konffapresisehdotuksen ennen kuin kello on 5:12. Tuli lähetettyäkin.
  • PYYDETTIIN artikkelia. Tulee ihan semmoinen olo, että osaa jotain ja osaa siitä kirjoittaakin. Pidetään tästä kiinni niin kauan kuin voidaan.
16.3.
17.3.
  • Miten voi 1830-40 -luvuilla painetusta kirjasarjasta olla digitoituna useaan kertaan osat 1-3 & 5, mutta "missään" ei ole osaa 4? (Ja mistä Wieselgren on Ruotsin kirjallisuushistoriaansa keksinyt epookin "den protestantiska ridderlighetens tidehvarf"?)
18.3.
  • [kartbild.com] "Webplatsen är ett hobbyprojekt." Pikkasen kuin Vanhatkartat.fi siis. Olisi kiva nähdä tällainen isomman projektin tekemänä, esim Paikkatietoikkunan osana.
19.3.
  • Huomasin rss-syötteessä lupaavan @journal_fi -artsun, joka ei ollut varsinaisesti ilmestynyt. Abstraktissa kuitenkin (Kiitos!) linkki kirjoittajan tuoreeseen väikkäriin, joka osoittautui erittäin oleelliseksi omalle duunilleni. #JärjestelmällinenTiedonhaku on tärkeää...

Lopuksi vielä ajan dokumentoimiseksi Minna Jaakkolan twiitti

- Äiti, me tehtiin tänään kässässä semmoista huolisyöppöä. Sen suu on vetoketju ja se suu on ontto. Sinne voi vaikka kirjoittaa paperikäärölle omat huolensa ja se huolisyöppö syö ne pois. 
 
Opettajalle tässä ajassa kymmenen pistettä.

Ei kommentteja: