lauantai 3. elokuuta 2019

Seitsemäs vuoteni Agricolan keskusteluissa

Jatkoa varsin vanhoille postauksille Seitsemän vuotta Agricolaa - viisi ensimmäistä ja toiseksi viimeisin. Moniko linkki vielä toimii? Monenko materiaalin olemassaolon muistan?

Joulukuussa 2011 jaoin tietoa verkossa auenneista Newtonin muistikirjoista, verkkokirjasta Suomi, Ruotsi ja Venäjä tuhat vuotta naapureina, väitöskirjasta "Rukoile ja työtä tee. Onni Puhakan kehitys innovaattorista oman tien kulkijaksi", ruotsalaisesta historian käytön oppimateriaalipaketista, Britannian maalausportaalista Your Paintings.

Tammikuussa 2012 promosin verkkonäyttelyä tamperelaisen leivän historiasta, SLS:n kartanotietokantaa, väitöskirjaa "On elettävä kun koska tahansa voi kuolla : lottien selviytyminen sodassa 1939-1945", gradua "Huomiolla hallittu. Modernin naisen elämäntyyli Aitta-lehdessä 1927–1930", väitöskirjaa Lestadiolaisista naisista perinnönkantajina ja VR:n juhlasivustoa. Kertasin amatöörien sotaelokuvahankkeita. Raportoin SKHS-gradupalkinnosta, Turun kasvimuseon digitointihankkeesta ja HBL:n 1918-twiittauksesta.

Helmikuussa kerroin Pinterestistä historian palveluksessa, Hesarin Mäntsälän kapinasta SoMessa ja Rudolf Koivun virtuaalimuseosta. Kysymykseeni Romanian alueen vanhan sivilisaation esityksestä suomalaisessa kirjallisuudessa tuli yksi vastaus aikanaan.

Maaliskuun uutisia olivat Ooppera Vilppulan vaiheesta 1918 ja se, että Paleface herätti kommentointia. Nostin esiin Laitasaari-sivuston ja Juteinista tehdyn e-kirjan.

Huhtikuussa jaoin Hesarin sivujen kuvia vanhoista autoista, Jukka Laajarinteen kommentin historian tulkinnasta, julkaisun Valtioneuvoston kanslia 200 vuotta. Kansliatoimituskunnasta pääministeriöksi, sivuston Ihan epänormaalia - vammaisuuden historia Suomessa ja Titanicin uppoamisesta 100 vuotta -seminaarin esitelmät.

Toukokuussa vikisin kulttuuriministerien Europeana-nostoista ja kerroin kuningatar Victorian päiväkirjojen avauksesta.

Kesäkuussa promosin toisen maailmansodan sivustoa. Jokisipilän kolumnia, Nenosen blogikirjoitusta, brittiläisen sotapropagandakuvaston Wikimedia-jakoa, Ilari Aallon videoita Aboa Vetuksesta ja Heikki Ylikankaan saamaa Warelius-palkintoa.

Heinäkuussa linkitin Norjan Riksarkivetin sotakuvia, joilla oli marginaalinen yhteys Suomeen, lisää arkeologiavideoita ja Suomen pankin digitoituja julkaisuja. Lisäksi kommentoin uutiseen keskiaikaisesta rakennusprojektista.

Elokuussa oli käynnissä Lauri Lepola -keskustelu ja 1812-muistomerkkiuutisointi, joihin näköjään osallistuin marginaalisesti samoin kuin syyskuussa Venäjän taisteluennallistuksiin. Markku Kuisma sai OKM:n palkinnon, löysin digitoituna saksalaisia kuvia vuoden 1918 sodasta, ja linkitin Tiedekulman videoita, joita ei enää verkossa ole?
Lokakuussa nostin esiin verkon 1900-luvun Kuka Kukin on -kirjallisuutta, väitöskirjan "Tavallista taikuutta. Tulkinta suomalaisten taikojen merkityksistä Mikko Koljosen osaamisen valossa" ja väitöskirjan "Taloudellinen kehitys ja vahva valtio - Suomen suuriruhtinaskunta 1809-1913, Tansania 1961-1986" . Toimituskunnalle tarjosin aiheeksi Google Cultural Institutea, mutta ei siitä tainnut kukaan koskaan kirjoittaa.

Marraskuussa kerroin, että Unioninakseli-teemasarja on luettavissa ja ladattavissa, sekä linkitin videoita venäläisten sotavankien kohtelusta Vaasan Kurileiri 24:ssä 1941-44.

Ei kommentteja: