keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Osallistavaa budjetointia ja pelkoa

Eilisen aamiaisesitelmä-arkisto-kurssiluento -ohjelmani päätti tilaisuus, johon oli kutsuttu tekstillä
Tervetuloa Historia He(lsi)nkiin? OmaStadi - osallistuvan budjetoinnin ideointi-iltaan Helsingin kaupunginmuseolle (Aleksanterinkatu 16) ti 20.11. klo 16:30-18:30 kehittämään yhdessä muiden kanssa kaupunkiin liittyviä, erityisesti kulttuuriperintöä ja historiaa koskevia rohkeita ideoita, joita toivoisit Helsingin kaupungin tuovan henkiin ja toteuttavan.
Paikalle tuli vetäjän seuraksi neljä (4), joista yksi käytiin rekrytoimassa aulasta. Vetäjä piti hyvän presiksen Helsingin osallistuvan budjetoinnin systeemistä. Vähäinen intoni laantui, kun selvisi, että ehdotukset valitaan avoimella vaalilla. Siinä ei digitoidun arkistomateriaalin käytettävyyden kohentamisella ole mahdollisuuksia. Mutta jos olen sopivassa mielentilassa ennen 9.12. niin voin yrittää hieman markkinahenkisempää muotoilua. Ja suosittelen kaikille helsinkiläisille ehdotusten syöttöä http://omastadi.hel.fi -alustalle. Jatkojalostuksen jälkeen ehdotusten kesken jaetaan 4,4 miljoonaa euroa.

Tilaisuus oli Kaupunginmuseolla. Olin vaihteeksi ajoissa, joten kävin katsomassa tuoreehkon vaihtuvan näyttelyn, joka on "pelkoja ja pelkäämistä käsittelevä kokonaisuus Pelko, jossa vierailijat voivat kohdata omia pelkojaan ja tuntea, mitä pelko tarkoittaa muille". Twiittejäni paremmin en sitä osaa kuvata.

Ei kommentteja: