perjantai 2. helmikuuta 2018

Voi prkl

Siivoillessani Petter Sundin käsikirjoituksen sukutaulusta huomioväritettyjä kohteita huomasin kolme edelleen hukassa olevaa veljestä. Mieleen pulpahti hämärä muistikuva aiemmasta löydöksestä, joka ehkä kannattaisi vielä tarkistaa.

Niinpä kaivoin esiin aiemman käsikirjoitusversion, jossa oli vielä mukana epämääräinen lista pitkin ja poikin löytyneitä Sundeja ja Sunneja.
Opetus 1. Pidä kirjaa löydöksistä, vaikka ne eivät sukutauluihin suoraan istukaan.
Opetus 2. Pidä tallella kyseiset löydökset ja aiemmat versiot. Mielellään tietokoneella, josta ne löytää helpommin kuin paperipinoista.
Ennen kuin näin hakemieni veljesten etunimiä, huomasin aviottoman lapsen syntymän Helsingistä. Hmmm.... olin juuri lukenut käsiksestä kohdan, jossa selitän Anna Christinan kirkottamisesta syntynyttä oikeudenkäyntiä JA väitän, ettei Helsingissä ollut mitään sopivaa kastetta. Hupsista. Tarkistin kasteen ja kummilista vahvisti käsityksen, että puuttuva kaste oli ollut tiedossani jo vuosia.


Eteenpäin. Vieläkään ei sopivia miesten etunimiä, mutta vuodelta 1776 kamreerska Sunnin hautaus Kärkölän Vävylästä. Joka liityy Krookeihin, joihin avioitui Anna Christina Sunn, jonka elämän loppua etsin joka ainoan lapsensa asuinpaikasta! Useampaan kertaan. Vaikka hautauksensa olisi löytynyt Hiskistä ja omista muistiinpanoistani!!!!

No, ei Anna Christina sentään Vävylän rippikirjasivulla ollut.

Kuva kirjasta "The ravelings" (1916)

Ei kommentteja: