sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Virtuaalisesti vuoteen 1918

Satakunnan museon verkkoväyttely Lempi ja Juho 1917-1918 on kuvitteellinen tarina. Saavutettavuus on muistettu: "Kaikki äänitiedostot on myös tekstitetty"

Tehdastyöläisen esittely alkaa punakaartiin kuulumisella, vaikka kronologia sitten pyörähtää käyntiin vuodesta 1917. Hieman sekoitti, eikä motivaatio punakaartiin liittymiselle oikein selvinnyt. Ja kun Tiina Lintusen väitöskirja on lukematta, en ymmärrä miksei punakaartia avustaneelle Lempille tullut seuraamuksia sodan jälkeen.

Myös huittislaisen isännän esittelyssä suojeluskunta on jo perustettu, vaikka myöhemmin on erillinen pätkä aiheesta. Puhetta tuntui olevan vähemmän kuin Lempin osuudessa.

Molempiin henkilökuviin olisi mahtunut pari jaksoa lisää tuomaan hieman enemmän tietoa. Plussaa lähdeluettelon julkaisusta

Tuoreempi on Vantaan kaupunginmuseon Vantaa 1918 -mobiiliopas. Mobiiliopas-nimestä huolimatta alkunäkymänä ei ole kartta, mutta sellainen on saatavissa esiin.

Kohteista on kuvaa ja tekstiä. Läpiluettavaksi ei oikein sovi, mitään kronologista polkua ei ole. Ehkä paikallisesti toimii, mutta ei innosta virtuaalimatkailijaa.

Ei kommentteja: