torstai 1. kesäkuuta 2017

Pyöreästä luvusta

Jos tämän blogin tekstejä olisi julkaistu yksi vuodessa, olisi pitänyt aloittaa aikana, jolloin Ötzi kulki Alpeilla ja Euroopassa tiettävästi kukaan ei osannut kirjoittaa eikä lukea. Eikä Suomen alueella vielä puhuttukaan finno-ugrilaista kieltä.

Jos tämän blogin tekstejä olisi julkaistu yksi kuukaudessa, olisi pitänyt aloittaa pari vuotta nuijasodan jälkeen, nälkävuonna 1601. Suomea osattiin kirjoittaa ja lukea, mutta Suomen historiankirjoitusta ei suuremmin ollut blogissa kierrätettäväksi. Tosin jos silloisen muistitiedon olisi saanut dokumentoitua...

Jos tämän blogin tekstejä olisi julkaistu yksi viikossa, alku ajoittuisi 1920-luvun alkuun. Vain julkaisualusta puuttui.

Ja jos olisin julkaissut tekstejä (järjellisesti) vain yhden päivässä, olisin aloittanut lähes 14 vuotta sitten enkä lähes 10 vuotta sitten.

(Historian tuntien joku laskelmistani on päin mäntyä. Saa kommentoida.)

2 kommenttia:

Niko L. kirjoitti...

Valtavan tuottelias olet ollut. Kaikkea en ole yrittänytkään lukea, mutta mielenkiintoisia juttuihin täällä joka tapauksessa usein törmää.

Paula kirjoitti...

5000! Valtava määrä. Ja mieluusti näitä lukee, vaikka oma sukuharrastus onkin ollut säästöliekillä jo tovin. Mukavia juttuja nostat llehdstä ja tutkinnastasi.