tiistai 21. helmikuuta 2017

Vanhoja ja uusia sukututkimusblogeja


Viime aikoina on tullut tietooni useita aloittaneita sukututkijoiden blogeja, joten on sopiva aika katsaukselle. Vaikka sitten juhlistaakseni sitä, että blogini FB-sivun tykkääjien määrä on (toistaiseksi) ylittänyt 300. (Hieman anakronistinen kuva Fyrenistä 6/1902.)

Pitkäaikaisista blogeista säännöllisimmin päivittyvä taitaa olla Annelin ajatuksia, jossa on tehty mainioita nostoja Kansallisarkiston digitoimista aineistoista. Tämän blogin oikeasta reunasta löytyy myös hyvä lista sukututkimusblogeja, joista osa ei ole päivittynyt aikoihin. Ja osa on kadonnut tai laitettu lukkojen taakse.Muista vanhoista blogeista Tyrvääläinen sukua harrastamassa on edelleen sitä, mitä nimi lupaa. Ilpo Aholan Tuohijärvi liikkuu laajemmalla ja vaikeammin määriteltävällä alueella. Anun Kirjava historia usein Haapaveden ympärillä. Sukupuuni juurella pohjoisessa? Oton ja Idan sukua lähinnä Hämeessä. Satu Kantojärven sukutarinat eivät ole päivittyneet vuoteen, mutta toivottavasti jatkuvat.

Heikki Rantalan Aapelin henki löytyi seurantaani vasta äskettäin, vaikka se on yhtä pitkäikäinen kuin oma blogini.

Uusista (tai uudemmista) blogeista Tuija Wetterstrandin ei ole profiloitunut sukututkimukseen, mutta on toistaiseksi jakanut kertomuksia isoenon elämästä Helsingissä 1915-1917. Vasta kaksi tekstiä julkaissut Juuristotarinat on vaikeasti profiloitavissa, mutta kun satun tuntemaan nimimerkin taakse piiloutuvan kirjoittajan, tiedän, että laadukasta tekstiä on luvassa. Terho Asikaisen blogi on viimeisin tietooni tullut aloittaja.

No, ei noita uusia nyt niin hirvittävän montaa ollutkaan. Puuttuuko joku uusi tai vanha edelleen päivittyvä sukututkimukseen liittyvä blogi listasta? Ja onko jollain jo sukututkimukseen keskittyvä YouTube-kanava?

Lisäys viisi tuntia myöhemmin. Unohdin uutuuksista Ira Vihreäluodon blogin Kadonneen suvun metsästäjä. Kommenteissa mainittiin JP:n blogi Esi-isää etsimässä, jossa onkin sukulaisia heti päällimmäisenä! 

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sari Heimosen blogi
https://heimonensari.wordpress.com/sukututkimus/

Ametsapuro kirjoitti...

JP:n blogi Esi-isää etsimässä:
https://sukuajahistoriaa.blogspot.fi/

Ritva Rajander-Juustin blogi:
https://ajantarinat.wordpress.com/

Tälläiset vielä oli listallani.
t. Anne

Kaisa Kyläkoski kirjoitti...

Kiitos molemmille. Tuo Rajander-Juustin blogi oli minunkin listoillani, mutta putosi postauksesta, kun viimeisin päivitys oli vuoden 2015 alusta. Sari Heimosen sivustolla on kyllä pari tekstiä, mutta ei minusta varsinaista blogia.