lauantai 9. huhtikuuta 2016

4500. postaus - juhlahaastattelu

Kuten otsikosta näkyy tämä on blogin 4500. postaus ja pyöreä(hkö)n luvun kunniaksi haastattelussa blogin kirjoittaja ja toimittaja Kaisa Kyläkoski. (Paremman puutteessa haastattelun teki samainen henkilö.) Häntä ei saatu valokuvaan, mutta kuvitukseksi löydettiin bloggaajan tuoreita profiilikuvia Facebookista.

4500 postausta, miltäs nyt tuntuu?
Et typerämmällä kysymyksellä voinut aloittaa? Ja vastahan vuosi sitten "juhlittiin" 4000:tta kirjoitusta, tuleeko tästä nyt joku vuosittainen täyttöpostaus?
Olisitko syksyllä 2007 uskonut päätyväsi moiseen lukuun?
Silloin en aina uskonut edes saavani seuraavan päivän tekstiin aihetta.
 Nykyään ei ole moisia ongelmia?
Ei. Kokemuksen kautta on oppinut, että vaikka välillä on kirjoittamattomuuskausia, niin ennemmin tai myöhemmin on aiheita niin paljon, että tekstejä jää varastoon odottamaan julkaisua ja kattamaan aukot.
Onko tehnyt mieli lopettaa?
Ei varsinaisesti. On kiva, että jotain ajatuksia on kirjattuna paikkaan, josta niitä on helppo hakea. Toisin kuin himan paperikasoista. 
Mutta olisihan se kiva saada hiukan enemmän(kin) näkyvyyttä ja lukijoita, vaikka eilen löytämäni "blogiguru" Veera R. kirjoittaa "Harhaa on sekin, että hyvä blogi on vain sellainen, jolla on paljon lukijoita. Maailma on pullollaan loistavia blogeja, joilla ei ole miljoonia lukijoita eivätkä ne välttämättä aiheensa puolesta edes sellaisiin määriin koskaan pääsisi. Pääasia, että blogi tavoittaa mahdollisimman monta aiheesta kiinnostunutta lukijaa, jotka myös palaavat takaisin blogiin."
Samassa ohjeistuksessa neuvottiin jättämään kirjoittamisen ja oikolukemisen väliin useita päiviä ja tiivistettiin "Kirjoita siis aina viimeisen päälle mietittyjä huippuunsa hiottuja postauksia pituudesta riippumatta."
Heh-heh. Jos tuollaista säätämistä olisin vaatinut itseltäni, en olisi tässä nyt. Moista kaipaavat lukijat löytävät toivottavasti luettavaa toisaalta jatkossakin.
Perinteinen lopetus - lainattuna YouTube-videoista?
Kommentoikaa, jakakaa, peukuttakaa sosiaalisessa mediassa. Ja ennen kaikkea tulkaa toistekkin lukemaan. Pliis. 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kivasta blogistasi, olen saanut teksteistäsi monia vinkkejä omiin tutkimuksiin!

Willimiehen jäljillä kirjoitti...

Kiitokset Kaisa blogistasi. Olen säännöllinen lukijasi ja todellakin toivon, että kävijöitä riittää jatkossakin.

T. Willimies ;)