keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Kontribuutioni Nokian historiaan

Huomenna on viimeinen työpäiväni työsuhteessa, joka alkoi tammikuussa 1999 Nokian tutkimuskeskuksessa ja päättyy Microsoftin kesäisiin YT-neuvotteluihin. Kaapissani oli muistiinpanoja lähes kaikilta vuosilta ja tukin tänään iltapäivällä useamman silppurin niillä. Vauhdissa muistiinpanoissa esiintyneet henkilöt ja projektinimet palauttivat muistoja, joiden aika on unohtua.

Mutta yhden tilaisuuden muistiinpanot säästin silppurilta dokumentoidakseni ne tänne. Olen nimittäin kertonut anekdoottia muistamatta ajankohtaa ja kontekstia tarkasti. Kyseessä oli siis tuolloisen IT-osaston (BIS?) Demand solutions -osan kick-offin omaisesta päivästä.
Se, että Pekka Ala-Pietilä oli tullut tällaiselle yleisölle puhumaan oli suuri juttu ja tarkoitus oli tehdä vaikutus. Nokian tuolloisesta visiosta en ole kuitenkaan merkinnyt muistiin mitään. Sen jälkeisessä keskustelussa joku yleisöstä kysyi, että eikö kustannuksistakin pitäisi kantaa huolta. Ala-Pietilä vastasi, että kasvuyrityksen liiketoimintaa ei ole kulujen leikkaus.
Eikä kuluja todellakaan alettu leikkaamaan ennenkuin kasvu oli mennyttä aikaa.

Ei kommentteja: