perjantai 7. marraskuuta 2014

Find My Past ilmainen tämän viikonlopun

Postilaatikkooni tuli juuri viesti, että englantilaisen sivuston Find My Past ilmaisviikonloppu on alkanut. En tiedä paljonko ehdin sitä hyödyntämään, mutta katsastin pikaisesti Suomeen liittyviä aineistoja. Hakutulosluvut ovat todennäköisesti yläkanttiin, sillä joukossa on väärin tulkintoja.

"Birth, Marriage, Death & Parish Records" alkaa parilla merikuolemalla eli voi auttaa merimiesten/matkustajien jälkien etsintään. Sitten tulee hyvin tuoreita tietoja brittien kanssa naimisissa olevista. Satunnaisselailulla selviää, että joukossa on myös 1800-luvun avioliittoja Australiasta eli voi auttaa siirtolaistutkimuksessa.
Kuva siirtolaisista s/s Uranian kannella vuonna 1893 Suomen merimuseon tarjoamana (Flickr, lisenssi CC BY 2.0)

"Census, land & surveys" antaa 609137 tulosta. Päällimmäiset Yhdysvaltojen väestölaskentoja eli sopii siirtolaisten etsimiseen.

"Directories & social history" 514 tulosta.

Luokassa "Education & work" on 3258 osumaa, joista päällimmäiset liittyvät brittien kauppalaivastoon eli sisältänevät tietoja merimiehistä.

"Institutions & organisations" tuotti 122 osumaa, jotka näyttävät kaikki Irlannin vankilatiedoilta, joita toisaalta kävin läpi täällä taannoin FamilySearchin perusteella: Vankina Irlannissa 1800-luvulla ja 1900-luvulla.

Luokassa "Military, armed forces & conflict" sain 23019 osumaa. Ensimmäisellä sivulla ensimmäistä maailmansotaa. Esimerkiksi Turussa vuonna 1880 syntyneen Emil A Aaltosen sotaan lähtö Australiasta.

Luokassa "Travel & Migration" hakuni tuotti 30480 osumaa. Ensimmäisellä sivulla kaikki Amerikan Yhdysvaltoihin liittyviä samoin kuin muilla satunnaisesti avaamillani. Voi siis auttaa jonkun siirtolaisen etsinnässä.

Ei kommentteja: