tiistai 2. syyskuuta 2014

Uutislähteenä

Muistiinpanona.
Aikaleima 4:19 AM tarkoittaa Suomen aikaa 8:19. Ja kas, sama aihe Agricolan uutisissa 25.08.14 10:36. Aikamoinen skuuppi, kun BBC:n laajempi juttu oli verkossa vasta 29.8.2014.

Internet Archiven kuvien laatu on jokseenkin surkea, mutta tähän blogiin sopiva. (Aiempi yritys.) Tekninen ratkaisu, joka poimii kuvien ympärillä olevan koneluetun tekstin, toimii hauissa suhteellisen hyvin ja mahdollisti jopa Flickriin poimimattoman kuvan löytämisen. Ohessa "Finland Hat", joka oli pikkutytöille suositeltua kevätmuotia vuonna 1862 (Godey's lady's book)

(Internet Archiven kirjojen metatiedot ovat usein olleet metsässä ja olen luullut syylliseksi Google Books -projektia. Tässä tapauksessa kyse oli IA:n omasta digitoinnista, jonka julkaisuvuodeksi oli merkitty 1840. Ei voi pitää paikkaansa, sillä alkusivuilla on vuosi 1862 ja sisäsivuilla kuva Garibaldi-paidasta, joka oli muodissa 1860-luvulla.)

Sunnuntaina surffailin YouTubessa ja sain aiheen twiittiin
Aikaleima 3:05 PM tarkoittaa suomeksi 19:05. Agricolan uutisissa sama aihe 02.09.14 11:32.

Kolmatta arvosijaa en muuten saanut, mutta pääsin toiseksi tilaajaksi pariin kanavaan. Ensimmäinen ensimmäinen oli Suomen kulttuurirahasto, jolla oli useampikin video (eli peräti kolme kappaletta).
Hieman ihmetytti, etteivät organisaatiot ole hankkineet muutamaa näennäistilaajaa eivätkä myöskään selväkielistä URL:ia

1 kommentti:

SKR viestintä kirjoitti...

Hei Kaisa, kiva kun olet Youtube-tilaajamme ja kiitos huomiosta tuon selväkielisen urlin suhteen, se on nyt kunnossa.

Hyvää syksyä!

Annakaisa Tavast, Kulttuurirahaston viestintä