maanantai 10. helmikuuta 2014

Gottlebenit Itämeren rannoilla

Sain Saksasta sähköpostia, jossa pyydettiin päivittämään vanhaa blogitekstiäni. En moista yleensä tee, mutta väsäänpä lyhyen uuden tekstin.

Näköjään ennen marraskuuta 2007 olen ollut yhteyksissä Klaus Gottslebeniin, joka ylläpitää sivustoa Familienforschung Gottsleben — Gayes — Engelbarts. Hän oli tuolloin tiukasti sitä mieltä, että Gottsleben ja Gottleben ovat alkuperältään eri nimiä. Hän on kuitenkin innostunut poimimaan blogistani Riika-löytöni ja tehnyt kaksi sivua Gottlebeneistä Suomessa ja Riiassa, joita sähköpostillaan pyysi mainostamaan (?).

 Neljä nuorehkoa porvaria 1600-luvulta. Nordiska museet, Wikimedia.

Suomen sivussa ei ole mitään uutta eikä erikoista niille, jotka ovat Ebelingin taulut ja muut verkkotaulut jostain joskus löytäneet. Itse suhtaudun Gabrielin ja Valentinin yhteyteen edelleen skeptisesti, kun vanhan artikkelin kirkonkirjalähdettä ei kukaan edelleen elossa oleva ole tainnut nähdä.

Gottlebeneista Riiassa Gottsleben on käyttänyt minulle uusia kirjallisuuslähteitä eli tiedot uusia ja luotettavuus vaikeasti arvioitavissa. Tiedoksi niille, jotka haluavat talteen mahdollisimman laajoja sukutauluja, eivätkä ole turhan tarkkoja lähteiden kanssa. (Kiitettävästi Gottsleben on niitä merkinnyt!)

Sukutaulusta löytyy vaimona yksi Sutthoff "Venäjältä", sukua Viipurin Sutthoffeille? Taulussa on Gottleben-jälkeläisenä myös Viipurissa 28.4.1927 kuollut Robert Heinrich von Berens.

Ei kommentteja: