tiistai 26. marraskuuta 2013

Tiedätkö missä esi-isäsi oli lokakuussa 1762?

Läänintilien Suomen koskenperkauksen tilit Porin läänistä 1762-1762 (7099) kuullosti paikallishistoriallisesti kiinnostavalta. Mutta selauksen perusteella asiakirjasta saavat eniten iloa Porin rykmentin miehiä tutkivat. Työlistojen perusteella he voivat saada kohteensa muutaman viikon tarkkuudella tietylle työmaalle tiettyyn toimeen. Kas, näin:
Vastaavan nimisiä ja varmaankin vastaavan sisältöisiä asiakirjoja on äskettäin digitoitu muualtakin maasta. (Saa esiin vapaasanahaulla 'koskenperk')

Tietenkin taas on vielä tarkempaa tietoa tarjolla tärkeämmistä ihmisistä. Töitä valvoneen Anders Janssonin jälkiä voi tiliaineiston perusteella seurata päivä päivältä, Viaporista alkaen. Mies liikkui otsikon perusteella kahdella hevosella. Ratsasti (?) toisella ja toinen kuljetti instrumentteja.

2 kommenttia:

Heikki kirjoitti...

Kuvien papereissa on hämmästyttävän selkeää tekstiä 1700-luvun asiakirjoiksi.

Ametsapuro kirjoitti...

Kiitos jälleen Kaisa kun toit esiin tälläisenkin arkiston! Olen jossain herneen perukoilla tajunnut että sotilaat perkasivat koskia ja että Kokemäenjoen kosket perattiin mutta ajatus jäänyt leijumaan tuonne herneen lähelle. Upseereita näyttää olevan ainakin nimetty, vähemmän muita, mutta pakkohan nämä on läpi käydä. Vielä kun ehtisi vaikka näistä juttua vääntämään niin olisi kiva, mutta mutta...
Eli ISO kiitos!
-anne