lauantai 26. lokakuuta 2013

Musiikkikatsaus

Ilmeisesti vuonna 1900 julkaistussa nuottikokoelmassa Songs of Scandinavia and northern Europe. A collection of 83 national and popular songs of Russia, Poland, Lithuania, Finland, Sweden, Norway, Denmark, and Holland on kaksi laulua Suomesta. Sol-fa-osaamiseni on niin rapautunut, ettei toivoamaan saada melodiasta kiinni. Suomen Kansan eSävelmät ovat hauskempia, melodiat voi kuunnella elektronisena piipityksenä.

Hieman miellyttävämpää on kuunnella varhaisia äänityksiä. Löysin joitakin suomalaisen laulamia Gallicasta viime vuonna ja sittemmin samasta paikasta bongasin Hjalmar Freyn levytyksiä:  Sen ihanaisen wirran reunall, Tuulan tei, Hvad det ar skont anda, Gluntens moster. Frey on mukana myös Internet Archivessa, minkä noteerasin näköjään jo vuonna 2011

Kuvat otoksia Turun laulujuhlilta vuoden 1892 paikkeilla. Molemmat K. E. Ståhlbergin via SLSn Flickr-tili (tässä ja tässä). Varhaisempia kuvia toisilta paikkakunnilta oli blogissani kesällä 2011.


Opinnäytteitä yms. musiikkiin ja musiikkikulttuuriin liittyen

3 kommenttia:

kariav kirjoitti...

Nopealla selauksella alussa linkatusta löytyi kaksi suomalaista sävelmää: Runolaulu Kalevalan mittaan ja "Tuoll on mun kultani". Lisäksi siellä on "Juokse porosein" lappalaisena lauluna Ruotsin osastossa.

Hyvä kokoelma, otetaan käyttöön!

Kari Rydman kirjoitti...

Mutta Tuoll' on mun kultani on merkitty jonkun L. Rocken säveltämäksi! Ehkä hän sentään on tehnyt vain pianosovituksen...

kariav kirjoitti...

Rocken-Roll!