torstai 31. lokakuuta 2013

Halloween-tietokilpailun jälkipesu

Walesiläinen pomonpomo järjesti tänä iltana töissä (josta tämän kirjoitan) halloween-tapahtuman, johon sisältyi viiniä (pahoittelen kirjoitusvirheitä ja muuta laatuvirheitä) ja tietokilpailu.

Pomonpomo antoi kahden kysymyksen verran etua omalle tiimillemme, joka kävi pomomme aloitteesta kolme viikkoa sitten Birger Kaipiaisen näyttelyssä EMMAssa. Ilman sitäkin Kaipiaisen töitä keräävä pomoni olisi osannut vastata kysymyksiin "Mikä oli ainoa Kaipiaisen massatuotantoon päätynyt design?" ja "Mitä aikaa näyttävät kaikki kellot Kaipiaisen töissä?" Häpeäkseni voin todeta, että jälkimmäiseen en olisi osannut vastata, mutta ilokseni voin todeta, että samalla kierroksella ollut brittityökaveri oli muistanut oikean vastauksen.

Suomi-kategoriassa kysyttiin myös kaksi kysymystä Hanoi Rocksista, joista tiimimme sai myös pisteet, ei ansiostani. Ansiostani menetimme yhden pisteen kun tarjosin autonomian alkuvuodeksi 1812 eikä 1809. Uups. "Oikea päivä" liittyi Porvoon valtiopäiviin. Syytän a) viiniä ja b) viime vuoden "juhlallisuuksia", jotka johdattivat minut harhaan.

Urho Kekkosen presidenttivuodet olivat kyselyn järjestäjän mukaan 1952-1982. [Laatuvirheen korjaus seuraavana aamuna 7:30. Kuten Kari Hintsala Facebookissa ehti huomauttaa, oikeat vuodet ovat 1956-1982. Ja juuri niin lukee joukkueemme vastauslapussa. Mistä saimme nolla pistettä, sillä oikeaksi vastaukseksi ilmoitettiin väärä. Tällaista se elämä välillä on.]

Toisesta joukkueesta urputettiin, että loppuvuosi olisi pitänyt olla 1981. Näin itsekin ajattelin (joo, joo) ja Wikipedia vahvistaa, että Kekkonen pyysi eroa lokakuussa 1981. Mutta kausi jatkui kuitenkin vuoden 1982 puolelle.

Knoppeja, knoppeja. Urheilu-kategorian kysymys kuului (englanniksi) "koska Suomi isännöi olympialaiset?" Kun tiimimme jäsen oli Suomi-kategoriassa muistanut (kudos!), että lonkun tuotanto aloitettiin 1952, ei vastauksessa ollut ongelmia. Paitsi, että olympialaiset isännöi kaupunki, eikä maa! Uups.

Hämäävästi (oletin, etten tietäisi urheilu-osiossa mitään) olin oikeassa, että lentävä suomalinen oli Hannes Kolehmainen (kuva Wikipediasta) eikä Paavo Nurmi.

Ja, vaikka urheilutietouteni on minimaalinen, olin järkyttynyt kun yksi tiimimme jäsen tarjosi viimeiseksi Suomen MM-voitoksi vuotta 1990-luvulta. Dah?! Tosin sitten arvottiin vuodesta 2010 vuosi 2011 ja saatiin piste.

Hapy hlloween! Selviänköhän bussilla kotiin?

Ei kommentteja: