tiistai 9. heinäkuuta 2013

Paluu Kanttiin

Lokakuussa 2010 törmäsin sivustoon Kantti.net ja pian sen unohdin. Blogiarkeologiassa löytyi uudelleen ja ilokseni sivusto oli edelleen olemassa ja päivittynyt monellakin historiaa koskevalla äänityksellä.

"Menneen jäljillä"-sarjaan, jossa "tutustutaan kahdeksaan pohjoissavolaiseen historian merkkihenkilöön", oli viime vierailun jälkeen tullut loput osat. Kokonaisuus:
Kuuntelin sivustolta Vesa Puurosen ajatuksia sukupolvien välisen historiallisen tiedon siirrosta ja nuorten kansalaistoiminnasta. Paljon mielenkiintoista kuten varmaan muissakin luennoissa:
Viimeisestä tuli mieleen, että ilahduin myös Matkailun historian tietokeskus -sivusto on edelleen olemassa ja jopa päivittynyt viime vuoden puolella.

Lisäksi vielä Kantissa
Jos kesäretkille ei osu mikään Suomen apteekkimuseoista, voi tunnelmaa palauttaa mieleen internetin Apteekkimuseossa. Ilmeisesti vuonna 2007 julkaistu sivusto toimii vielä moitteetta, "sisälle" pääsee yläreunan linkeistä, joista aukeaa infotekstejä.

Kuvituksena olevan esineen nimike näkyy jo kuvassa: "Mjölkflaska Savolaks" eli maitopullo Savosta. (lähkrike, ERM B 7:5, Eesti Rahva Muuseum)

1 kommentti:

Anu Hirsiaho kirjoitti...

Blogisi on sellainen aarreaitta, että oksat pois! Olenkin käynyt täällä lukemassa aiemmin erityisesti vanhoista naimakäytännöistä ja häistä. Jo pelkästään tämän postauksen linkkien läpikäymisessä minulla menisi kuukausi, mutta kiitos vinkeistä - on hyvä asettaa sukututkimuksensa isompaan kontekstiin. Erityisesti nuo itseoppineet viisaat, kansanrunoilijat ja muut vastarannan kiisket kiinnostavat.