keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Museot ja kännykät

Kuten tänne kirjoitinkin, törmäsin Ilmailumuseossa QR-kokeiluun, josta minulle ei ollut antiikkisen Symbian-puhelimeni kanssa mitään iloa. Mutta sittemmin olen saanut käyttööni Lumian, joka yleisesti älypuhelimeksi luokitellaan. Niinpä innostuin suuresti kun postilaatikkooni tiedotettiin
Museo mobiilina!
Forssan museo on julkaissut älypuhelimessa ja verkkoympäristössä toimivan Forssan Kehräämöalueen opasreitin. Citynomadi Oy:n sovelluksessa toimiva reitti on osa Museoliiton koordinoimaa Seinätön museo-hanketta. Löydät ilmaisen Forssan Kehräämön kartan puhelimesi sovelluskaupasta haulla "CityNomadi Forssa".
Mobiilikartassa näet Kehräämön sellaisena kuin se oli ennen - ja verrata paikan päällä Kehräämön tähän päivään!
Tämähän ratkaisisi osittain problematisoimani bussimatkailijan opastuksen! Ei kun lataamaan sovellusta... Jota ei ole Windows Phone -käyttöjärjestelmälle. Saan toki verkkoselaimessa auki saman kartan kuin tietokoneessakin, mutta käyttökokemus ei ole kovin houkutteleva.

Ja vastaava tulee olemaan tilanne kaikissa muissakin Seinätön museo-hankeissa, joita Museoliitto tänään innokkaasti mainosti.
...Reitti ladataan älypuhelimelle maksuttoman Nomadi-reittisovelluksen kautta, jolloin älypuhelin paitsi opastaa oikealle paikalle, myös kertoo lisätietoja kohteesta paikan päällä. Sovellukseen on ladattu tietoja, kuvia ja karttoja kohteista. 
Ripeä vastaus tiedottajalta (?) ei paljoa lämmittänyt.
Mieleen tuli toinen Twitter-keskustelu
1 kommentti:

P.S. kirjoitti...

Kiitos blogihuomiosta, oikeassa olet.

Ongelma on käsittääkseni siinä, että Android- ja Apple-versiot on helppo tehdä jotakuinkin samalta pohjalta. Windows Phone -versio puolestaan edellyttää kokonaan uutta koodausprojektia. Siksi monet mobiilisovellukset (muuallakin kuin museoissa) puuttuvat juuri Lumioista.

M.MUSEOT.Fi -mobiilipalvelu sentään toimii myös Windows Phonella, sillä se ei edellytä erillisten sovellusten asentamista. Pitäisi toimia kaikilla muillakin älypuhelimilla, joissa paikannustoiminto on käytössä. http://m.museot.fi

T: Itsekin Lumian omistava Seppo Museoliitosta