sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Kohdattua

Lehden Kometen näytenumerossa vuonna 1894 oli nimiössä öinen näkymä Helsingistä.

J. Tapio esittelee virolaista Suomen ystävää Hindrik Prants.

Taika luki vanhoja Rauman lehtiä.

Professori referoi 11300 vuotta ilmastohistoriaa. Dick Harrison kirjoitti på svenska kissan historiasta Ruotsissa.

Olli Kleemola kommentoi kuva-arkistojen käytön haasteita. Juha Kämäräinen kertoo verkkopalvelujen dynamiikasta ja tekstien monista lukutavoista.

Riikka ja projektiryhmä kävivät Tekniikan museossa. Marko Leppänen kävi kartanon raunioilla.

Viikon takaisesta Lumemenneisyys-semmasta raportoi Hietzu kerran ja toisen ja lupasi kuvatallenteita myöhemmin. Samassa semmassa ollut Ari Häyrinen oli tajunnut ettei "Väitöskirjan kirjoittaminen ei riitä".

Nikke sai pestin museosta:
Meidän koulun historianopettaja mua sinne pyysi ja koska mähän en osaa sanoa ei, suostuin, ja tässä sitä nyt ollaan. Oon siis siellä Marelassa ihan toukokuun loppuun saakka kerran/pari viikossa. Fuck my life.  [...] Mua naurattaa tälleen jälkeenpäin, kun pidettiin museokierros yhdelle meiän koulun kasiluokista ja onnistuin selittää niille just kaiken pervon ja sopimattoman. Enemmän mua kyllä naurattaa niiden poikien reaktio, kun ne näki meidän koulun historian ja yhteiskuntaopin opettajan, Päivin, ruskeilla hiuksilla.
Kalle Kinnusen tekstejä Olli Immonen vastaa kulttuurin tukemisen kysymyksiin, osa 1: nykyisen kaltaiselta suomalaiselta elokuvalta on poistettava julkiset tuet, osa 2: vain historiallinen elokuva ansaitsee tukia ja  osa 3: elokuvatuotantojen kansainvälisyyskehitys on pysäytettävä linkitettiin ahkerasti viime viikonloppuna ja niitä kommentoi blogikirjoituksella ainakin Jussi Jalonen.

Kymenlaaksonmuseon tiedotuslehti Taapelissa ilmestyi Marita Kykyrin artikkeli Ruotsinsalmea etsimässä - arkeologisia tutkimuksia Kotkansaarella

Kirjavinkkien Hannu luki Aki Ollikaisen Nälkävuoden. Ina Ruokalainen arvosteli Paula Havasteen kirjan Kolme käskyä. Jaana luki Ulla-Lena Lundbergin romaanin Kuninkaan Anna. Oscari luki Matti Klingen kirjan Poliittinen Runeberg ja Matti Salmisen kirjan Yrjö Kallisen elämä ja totuus. Kirjavinkkien Irja luki Marko Partasen kirjan  Henki : ammattiyhdistystoimintaa brankkarihengessä Vantaalla.

Ei kommentteja: