sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Kohdattua


Johanna kävi houkuttelemanani tutustumassa Kiasman näyttelyyn Tosi kyseessä. Valitettavasti piti rahan hukkana, pahoittelen. Culturelle osallistui Eero Järnefeltin 150-vuotisnäyttelyn avajaisiin. Marika Räsänen raportoi Uusi keskiaika -seminaarista. Wikimedia Suomen blogissa oli raportti Kiasman Wikimaratonista.

Pni mietti muistin epäluotettavuutta.

Lars Lundqvist jakoi på svenska peruslinkit käytettävien kuvien löytämiseksi.

Blogistaniaan on ilmestynyt "arkeologin, kulttuuritutkijan, arkisto-opiskelijan ja monilla muilla nimikkeillä kulkevan turkulaisen mietteitä ja havaintoja", esim Artikkelilistaus 2013: to do, Aikaansaannoksia ja kertomuksia lukulistan tiimoilta, Aseiden ase – luettu

Marja Leena Toukonen kirjoitti suvun tutkimisesta. Soihdunkantaja toi esiin Jörn Donnerin sukutaustaa.

Pertti Haapala kirjoitti sääty-yhteiskunnan paluusta. Juha-Matti Granqvist kirjoitti Kustaa III:n liiteriyöpymisestä.

Inkeri Valtonen oli ehtinyt tänä vuonna jo tarttumaan moneen sotahistorialliseen aiheeseen: Balettia ja Säkkijärven polkkaaNeuvostoliiton vakooja kosmetologikoulussa, Vaikenevien miesten sota, Elokuva Abraham Lincolnista.

Jukka Kemppinen oli lukenut Pilvi Torstin kirjaa Suomalaiset ja historia ja kirjoitti:
Itse suosimaani nimitystä ”mentaliteettien historia” on myös pilkattu. Kukaties se on pohjaltaan näitä ranskalaisia höpsötyksiä. Ainakaan toistaiseksi en kuitenkaan käsitä, että jokin ”Montaillou” olisi yhdentekevä kirja. Minulle se on mahtava avaus mielen historiaan, keskiajan luuloihin, uskomuksiin, oletettuihin totuuksiin ja oppeihin. Olen edelleen sitä mieltä, että suomalaisen virkamiehen tai ainakin tuomarin sielunhistoriaa voisi hiukan avata.
Seppo-zen-selällään tarttui Vänrikki Stoolin tarinoihin. Kirsi Hietanen luki Jyrki Heinon dekkarin KellariMarja Leena Toukonen luki Kirsi Reinikan kirjan Finns Down Under – Kielisten maassa. Kirjavinkkien Kini luki Laila Hirvisaaren romaanin Minä, Katariina. Sami Suodenjoki luki Hannu Soikkasen väitöskirjan Sosialismin tulo Suomeen. Ensimmäisen yksikamarisen eduskunnan vaaleihin asti. Kirjavinkkien Tuija luki Timo Sandbergin historiallisen rikosromaanin Mustamäki. Tuuve vastasi kysymykseen "Kerro jostakin historiaan keskittyvästä tv-sarjasta, elokuvasta tai kirjasta josta pidit. Saa olla vaikka sarjakuvakirja tai piirretty kunhan se sivuaa tai keskittyy historiaan tai historiallista ajanjaksoa."

Ei kommentteja: