perjantai 19. lokakuuta 2012

Kuvia Suomesta Virossa

Europeanassa harhaillessani osuin karttakuvaan Yli-Iin Jakkukylästä. Ei suinkaan suomalaisesta kokoelmasta, vaan virolaisesta. Sellaisestahan sitä ei älyäisi lähteä hakemaan eli kyllä Europeanasta jotain iloa on. (Virolaisten Eesti muuseumide veebivärav on ensikosketuksen jälkeen jäänyt niin vähälle vierailulle, etten löydä blogista kuin yhden maininnan, vaikka mielestäni jonkun toisenkin kuvan olen täällä esittänyt.)

Vironkielisestä esittelytekstistä tajusin sen verran, että kansantieteellistä dokumentointia oli tehty useammalla paikkakunnalla Suomessa vuosina 1958-1963. Surffaamalla Europeanassa tekstissä mainitulla tutkijanimellä sain useampia piirroksia ulos.

Paikkamaininnat tekstissä olivat tarkkoja, mutta eivät sisältäneet sanaa Suomi millään kielellä. Eli vahvasti epäilen, etteivät nämä löydy maatason haulla sen paremmin Europeanassa kuin virolaistenkaan kannassa. (Jälkimmäisestä löytyi "Soome" vino pino tuloksia, jotka olivat ainakin alkupäästä suomalais-urgilaiskokoelmaa ilman tarkempia esineiden alkuperiä.)

Listaus täällä blogissa ei auta puuttuvaa metatietoa, mutta tarjoaa ehkä jollekin iloisen yllätyksen.
Linkit läpikäytyäni näyttää siltä, että tarkoituksena oli dokumentoida pajoja.

Blogin menneisyydestä sopii tähän loppukaneetiksi parin vuoden takaa

Ei kommentteja: