sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Kerättyä


Turun yliopiston Kultuurihistoriablogissa maales (Maarit Leskelä-Kärki?) raportoi Pohjoismaisen sukupuolihistorian konferenssin annista. Eva Ahl-Waris kertoi på svenska kuulumiset Rauman kirkkohistoriallisesta seminaaripäivästä.

Reijo Valta uusjulkaisi Ernst Lampénin Tuttavallista juttelua Herodotoksen kanssa.

Hanna Kuusela kommentoi Europeanan metadata-avausta.

Elina toteaa: "Viime talven oppimisprojektini villan käsittelyn, kehräämisen ja pystykangaspuukudonnan parissa sekä kaikki väripatojen äärellä taitavia värjäreita fanittaessa viettämäni hetket ovat konkretisoineet aivan uudella tavalla sen, miten tavattoman arvokasta kangas oli."

Historianopiskelija Kimmo Kamppari on päättänyt laajentaa blogiaan muotoilun ja designin ulkopuolle:
Historioitsija on tarkkailija, jonka tuleekin ymmärtää maailmaa laajasti. Hän ymmärtää teoriaa ja käytäntöjä. Hän ei ole vain yhden metodologian, yhden kurkistusaukon vanki. Totuus on enemmän kuin osiensa summa, joten historioitsija yhdistää kaikkea kokemaansa, näkemäänsä ja ymmärtämäänsä. Hän esittää kysymyksiä ja hakee vastauksia.
Kari Hintsala ei suuremmin innostunut Aurajoesta ongitusta myllynkivestä.

Jani Kaaro kirjoitti lapsuuden historiasta.

Heli Hämäläinen luki lehtijutun Mirkka Lappalaisen tuoreimmasta kirjasta.

Iida kirjoittaa
Toissapäivänä luin puolet meidän historiankirjasta ihan vain, koska se oli niin kivaa. Oikeasti piti lukea vain pari kappaletta, mutta jäin koukkuun. Historia on vaan niin.... ...kiinnostavaa! Voisin puhua siitä vaikka kuinka kauan, tahdon tietää aina vain enemmän ja enemmän menneistä ajoista. Kaikkein kiinnostavinta on esihistoria oijoijoi no ehkä en piinaa teitä enempää.
Aino-Maria Savolainen katsoi elokuvat Puhdistus ja Härmä. Talle näki Kirjan aika -festivaalilla näytelmän Fritz, Eino ja Fredrika.

Seppo-zen-selällään luki Michel Foucault'n Sanat ja asiat. Timo Ernamon ja Sanna-Mari Hovn kirjan: Illallisella Pirkko K. Koskinen. Irja luki myös Eeeva Kilven kirjan Kuolinsiivous. Maria Lähteenmäki luki Anthony Beevorin kirjan Toinen maailmansota, josta hän oli keskustelemassa myös Yleisradion Kirjakerho-ohjelmassa. Kai Hirvasnoro aloittaa Päätalon Iijoki-sarjan lukemisen kolmannen kerran.

Ei kommentteja: