sunnuntai 12. elokuuta 2012

Kalastettua


Marko Leppänen vinkkasi neuvostopropagandan näyttelystä, joka on auki vielä 19.8. asti Töölössä.

Juuso Hyvärinen kertoi veturista, joka ei päässyt Suomen rautatielaitoksen 150-vuotisjuhlaan.

Helena Ruotsala raportoi Mikkelissä viime viikolla pidetyistä Kotiseutupäivistä. Aikaisemmin kesällä hän oli kertonut pohjoismaisesta etnologikongressista.

JanneH vieraili Tallinnan vankilamuseossa.Anna-Kaisa teki retken Savitaipaleen Hakamäen museoalueelle, Kärnäkosken linnoitukselle ja Taipalsaarelle Mooses Putron kotimuseoon. Sari vietti kesäpäivää Lohjan seudulla. Juha-Matti Granqvist kumppaneineen etsi 1700-lukua Hangon ympäristössä: osa 1,...

Marja B oli Joron jäljillä sukututkimuksen pyörteissä.

Sentrooppa-Santra kertoi unkarilaisten kansallisista menneisyyskäsityksistä.

Kungliga Biblioteketin Vardagstryck-blogi esitteli 1700-luvun puustellien rakennusohjeita.

E vastasi kysymykseen Jos voisit aikamatkailla kerran, minne menisit?
Lähtisin 1300-luvun Turkuun katsomaan sen ajan kaupunkikuvaa sekä aatelisten elämää Turun linnassa. Voisin myös matkustaa 1800-luvun Helsinkiin, kun suomalaisuusaate rupeaa pikkuhiljaa voimistumaan. Olisi kiinnostavaa myös kurkata 1918 kevään Helsinkiin tai Tampereelle, mutta se matka voisi olla varmaan aika nopea pyrähdys.
Kaisa osallistui sukujuhliin.

Kirlah pohdiskeli naisten kielellistä marginalisointia. Sylvi-verkkolehdesä listattiin merkittävät Sylvit: 20-11, 10-1 ja käytiin Sylvi Kekkosen haudalla.

Eveliina kertoi ensimmäisestä kesästään viikinkilaiva Sotkan kyydissä.

Jessica Parland-von Essen raportoi på svenska konferenssista The Electronic Re-evolution - News Media in the Digital Age: päivä 1, päivä 2.


Ilkka Hemmilä kirjoitti suomalaisista historiallisten elokuvien hankkeista.

Anne Rongas esitteli nykyaikaisia kirjaprojekteja.

Jaana Märsynaho luki Pirkko Mattilan Auksuunin, joka kertoo Oulun seudulla vaikuttaneen Mattilan suvun vaiheista 1800-luvulta aina nykypäiviin. Kirjan oli lukenut myös Paula, joka sai kommentin itse kirjailijalta:
Kiitos Paula yllättävästä arviosta! On mukava saada kommentteja kirjastaan, jota on kirjoittanut ja viimeistellyt monta vuotta. Arvi Mattila oli niin kiltti mies, ennen voinut hänen elämästään enempää revitellä. Se on sukutarinan ongelma täysin fiktiiviseen tarinaan verrattuna. Itsekin jäin niitten merimiesten ja meritarinoitten koukkuun. Ehkä kirjoitan niistä vielä myöhemmin. Jokainen jakobin käymä satama oli totta.
Laura arvioi Kirjavinkeissä Pekka Kilpisen kirjan Vakavasti otettavaa huuhaata : kurkistuksia historiankirjoituksen marginaaliin ja rivinväleihin. Nino luki Heidi Könkään Luvatun. Jaana luki Anna Kortelaisen kirjan Puolivilli puutarha. Albert Edelfeltin Haikko. Sarka luki Kjell Westön kirjan Missä kuljimme kerran ja Hannu Niemisen teoksen Kansa seisoi loitompana - kansallisen julkisuuden rakentuminen Suomessa 1809-1917. Hän myös esitteli Signe Branderin kuvista kootun kirjan Suomen kartanoissa että minulle heräsi ensimmäisen kerran kiinnostus sitä kohtaan.

Ei kommentteja: