sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Kalastettua

Nuoret kalastajat lehdestä Joulupukki 1908.
Filosofian puutarhassa todettiin:
Monet ihmiskunnan arkea mullistaneet keksinnöt säilykepurkista koneella ompelemiseen ovat mullistaneet nimenomaan elämää kotona. Silti kaikille opetettavassa kouluhistoriassa keskitytään kuvailemaan sotia ja huippupolitiikan kiemuroita.
Turkulaisten opiskelijoiden esseitä on julkaistu otsikolla 1800-luvun kulttuurihistoria. "Työt olivat niin kiinnostavia, että tuntui perustellulta saattaa ne julkisuuteen, kaikkien aiheesta kiinnostuneiden luettavaksi." Hmm... eikö niistä olisi voinut tehdä erikoisnumeron hidasta kuolemaa tekevään Ennen ja nyt -verkkolehteen?
Ilari Aalto julkaisi YouTube-videot päivästään Aboa Vetuksessa ennen ja jälkeen lounastauon.

Tillman mietti sitä, mitä ihmisestä jää. Anneli ajatteli lapsityövoimaa. Tuomo Hämäläinen kirjoitti historian estteettisyydestä.

Tiekirkkoja kiertävä seurue oli ottanut monta kuvaa Uudenkaupungin kirkosta. Reijo Valta esitteli Iisalmen kivikukon. Eva Ahl-Waris raportoi på svenska Hämeen härkätieltä.

Jessica Parland-von Essen, på svenska, lukee yliopiston kirjaston historiaa ja harmistui kun ei löytänyt ilmaista kokon kuvaa tekstinsä kuvituksesksi. Eva Ahl-Waris puolestaan harmistui på svenska Museoviraston arkiston palvelutasosta ja itse otettujen valokuvien hinnoittelusta.

Dick Harrison vastasi på svenska kysymykseen, kuoliko saamelaisia 1300-luvun ruttoepidemiassa.

Havaintoja-blogin kirjoittaja oli lukenut Maikki Harjanteen omaelämänkerrallisen kirjan Ilmaiset monot. Ahmu oli lukenut  Aki Raatikaisen romaanin Kristallikuningas. Kirsi Hietanen luki Annica Wennströmin romaanin Lapinkylä. Sukutarina. Kirsti Ellilä oli lukenut Anneli Kannon Veriruusut.

Ee on lukenut novellikokoelman, jossa käydään Taru sormusten herrasta -elokuvan kuvauspaikalla tavoittelemassa tunnelmaa:
Lindqvistin vaimo vertaa heitä arkeologeihin, jotka haluavat rekonstruoida jotain mennyttä, eivät aikaa, kansaa tai paikkaa vaan kertomusta. Arkeologisia kaivauksia mielikuvituksessa, paitsi päinvastoin: heillä on kuvatodisteet, elokuvat ja dokumentit – vain löydöt puuttuvat.

Ei kommentteja: