sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Kalastettua


Amma raportoi Anni Swan -mitalin jaosta. Saajana Raili Mikkanen ja Suomen lasten linnakirja.  

Miltä näytti kestikievarin päiväkirja 1700-luvulla? Kungliga Biblioteketin blogi Vardagstryck esittelee esimerkin på svenska.

Kenkä käveli Ilomantsissa, jossa poikkesi m.m. Katri Valan kulttuurikeskuksessa. Kertaalleen mainostamani Lappeenrannan nähtävyyksiä ja historiallisia kohteita esittelevä blogi Willimiehen jäljillä on päivittynyt ihailtavaa tahtia, viimeisin kirjoitus Wolkoffin talosta.

Anneli ajatteli käsitettä köyhien asianajaja.

Juha Siro tarjosi lyhyen, mutta ajatuksia herättävän katsauksen lähimenneisyyteen.

Arkeologiaa. Ilarios jatkaa AboaVetuksen kaivauksilla. Jenni Sahramaa on harjoittelemassa meriarkeologiaa ja kertoo kokemuksistaan uudessa blogissa Pinnan alla. Kuten arvasin ja toivoin, Georg Haggren aloitti Mankbyn kaivauksista raportoinnin. Uutissirkus kertoi: Helsingin yliopistosta valmistunut arkeologi on palkattu vakinaiseen työsuhteeseen.

Jenni S. tutustui Kansalliskirjaston uusiin näyttelyihin. Suomen museoliiton pääsihteeri Kimmo Levä kirjoittaa museoiden suhteellisista kustannuksista. Reijo Valta kävi kunnassa, jossa ei ole museota. Se on siis olemassa! Jukka O. esitteli Rupriikissa viikon verran esillä olleen Suomalaiset pelit silloin ja nyt -näyttelyn. Olin siitä kuullessani hieman hämmentynyt/hämmästynyt, sillä parhaillaanhan on Turussa pidemmän aikaa auki oleva pelinäyttely. Tieto ei kulje Tampereelta Turkuun? Vai kannattaako kaikki tehdä kahteen kertaan.

Joseph kirjoittaa in English blogia Time Flying - Finland: "I'm learning Finnish for my job - I need to read documents from the Finnish national archives, in order to write a dissertation about sovietfinnishrelationshistory."

Olli Bäckström selosti miten 30-vuotisen tutkija hyödyntää digitoitua kirjallisuutta.

Arkistoharjoittelija raportoi ensimmäisistä työpäivistään. Turun Tilda avautui historian ja yhteiskuntaopin opettajien työtaakasta.

Salla Brunou luki Sirpa Kähkösen Rautayöt. Jaana luki Henrik Tikkasen kirjan Majavatie 11. Reijo Valta mainitsi Henri Joelan ja Ville Koskivirran Mestaaja-sarjakuvan, josta en ollut kuullutkaan: "Mestaaja on muinaiseen Pohjolaan sijoittuva barbaaritarina. Sarjakuvan maailma on sekoitus historiaa, kansantarinoita sekä muinaissuomalaista mytologiaa."

2 kommenttia:

Kari Hintsala kirjoitti...

Tieto ei kulje Tampereelta Turkuun? Vai kannattaako kaikki tehdä kahteen kertaan.

Ei taida kulkea ei, sain tiedon tamperelaisten näyttelystä vasta sinulta facesta. Mutta ei tässä kahteen kertaan mitään tehty ole, lähtökohta on näissä näyttelyissä erilainen. Tampereella esiteltiin nimenomaan suomalaisia pelejä, mikä meille taas ei ollut varsinainen pointti - siitäkin huolimatta että meillä on esillä itse asiassa vielä vanhempi suomalaispeli, "Purjehduspeli" vuodelta 1906! :-)

Kyllä pelit ovat useammankin näyttelyn väärti, sitä vain harmittelen että Rubriikin näyttely kesti vain viikon, muutoin olisimme sinne Turusta varmasti ekskursion tehneet.

Kaisa Kyläkoski kirjoitti...

Hups, taas. Olisi pitänyt kirjoittaa Turusta Tampereelle, sillä teidän näyttelynnehän ensin avautui ja oli julkisuudessa jo ennen sitä.