sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Kalastettua


Rauhallinen kalastaja lehdestä Joulupukki 1907 III 

Juha-Matti Grönqvist kävi Kansallismuseossa hakemassa Helsingin 1700-lukua. Juuso Hyvärinen kävi VR:n juhlanäyttelyn avajaisissa Suomen rautatiemuseossa Hyvinkäällä.

Keskiviikkona pidettiin KDK-seminaaria. Paikan päältä twiittailtiin ja Jessica Parland-von Essen kirjoitti annista koosteen på svenska.

Jari Sedergren arvioi Ateneumin näyttelyn yhteydessä pyörivää  Nuori Schjerfbeck -dokumenttia: "ei kokeile, ei hätkäytä, vaan etenee varsin tasaisesti, sanoisinko tutulla tavalla kirjesitaattien, rauhallisen kauniin musiikin ja perussydänrytmisen kuvakompin varassa."

Ilona Kemppainen kirjoitti:
Myös akateemisilla aloilla voi olla faneja. Suurin seuraajajoukko on tietysti alojensa onnistuneilla popularisoijilla, mutta myös kunkin alan aktiivisia harrastajia voinee kutsua faneiksi. Ainakin käytöksen perusteella. Omasta mielestään akateemisuuden fani on ihan samalla viivalla fanitettavansa kanssa, se väitöskirja vain on ollut tekeillä jo parikymmentä vuotta eikä ohjaaja ole vastannut puhelimeen viimeiseen vuosikymmeneen.
Joidenkin periaatteessa tutkijoille tarkoitettujen tilaisuuksien ympärillä on faneja, joiden tarina on varmaan inhimillinen tragedia, mutta käytös yhtä kaikki erittäin kiusallista.
Ilarios raportoi muinaismuistoretkestä saaristoon: Ensimmäinen päivä. Sirkushuveja-blogissa Kansallismuseossa käynnistä raportti, jossa todettiin "Lisääkin käyntejä on tälle kesälle varmasti luvassa, sillä nähtävää ja koettavaa jäi vielä paljon näiden kahden käyntikerrankin jälkeen. "

Reijo Valta kertoi kivestä, jossa on vuosiluku. Aki Arponen selvitti von Heidemanien hautoja Asikkalassa.

INFIMlotta orientoitui arkistotyön harjoittelupaikkaan. Käsitöitä harrastava historianopiskelija raportoi:
Ensi viikolla aloitan harjoittelun. Olen koko huhti- ja toukokuun tehnyt viimeisiä tenttejä ja ollut arkistossa keräämässä gradumateriaalia. Sen urakan sain valmiiksi tiistaina, yksi tentti jäi vielä kesäkuulle kun sain hylätyn (aiheena rahatalous, siis ihan ymmärrettävää!). Tänään tajusin, että gradumateriaalin järjestely voi mennä varsinaiseksi välineurheiluksi, Akateemisella oli kivoja lappuja, joilla saa näppärästi "värikoodattua aineiston".
Jori luki Markus Hotakaisen kirjan Alavilla mailla hallanvaara ja pettyi aivan niin kuin muutkin sitä kommentoineet. Kirjavinkeissä Hannu esitteli Vesa Sirénin kirjan Aina poltti sikaria.

Ei kommentteja: