sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Kerääntynyttä

Kuva kirjasta The Emperor's Rout.

Ruukinmatruunan aiheena oli Historianelävöittäminen eli kivuttomasti konservatiiviksi. Olli Bäckström tarkasteli historiallisia elokuvia.

Reetta kertoi muistitiedon keräämisestä Facebookissa yhdistyshistoriikkiä varten. Kaisa Viitala pohdiskeli historiantutkimusta työnä.

E mietti kulttuuriperinnön digitoijan titteleitä. Ilarios raportoi Aboa Vetuksen kaivauksilta. Reijo Valta kirjoitti rakennusperinnön suojelemisesta.

Anna muisti kouluopetusta:
Jokaista tapahtumaa päivän, viikon tai edes kuukauden sisällä ei tietenkään tarvitse aina suunnitella pilkulleen, mutta kuten lukion historianopettaja aina totesi ennen koetta: "Suuret linjat, suuret linjat." Niinpä.. Kyllä suuret linjat pitäisi olla edes jollain lailla suunniteltuina.
Timo Hännikäinen kävi Emman futurismi-näyttelyssä. Suomalainen historianopiskelija osallistui huhtikuussa Tukholman kulttuuriyöhön ja kävi m.m. keskiaikamuseossa ja Historiska museetissa.

Artefacta listasi museoiden toukokuun esineet.

Aikalaisessa juttu otsikolla Aivohierontaa keskiajalta.

Sohvi prosessoi graduseminaarissa saamansa palautetta.

Tillman luki sukukirjaa
Pääsääntöisesti kirja tietenkin toi julki suvun  maalliset ansiot ja varallisuuden karttumisen. Pienenä sivu-uutisena kuitenkin löytyi maininta siitä, että eräs suvun nuorista miehistä oli juopotellut renkinsä kanssa  sillä seurauksella, että lopulta renki oli nuijinut  talon nuorenmiehen  tiedottomaksi  jollakin astalolla. Nuorimies  oli sitten ehtinyt kuolla ennen  sairaalaan pääsyä.
Tillman luki myös Antti Tuurin Ikitien. Jaana E. luki Laila Hirvisaaren kirjan Minä, Katariina.Catharina luki Anneli Kannon Veriruusut. Katri luki niteen, johon sisältyi Topeliuksen kertomukset Jungarin taru, Rautakylän vanha paroni ja Sumutarinoita. Kirjavinkeissä Irja vinkkasi Reetta Laitisen sarjakuvasta Kirjailija ja madame.

Suketus luki asiaa:
Kevätuupumus on sen sijaan haitannut gradun etenemistä, eikä superkuiva Päiviö Tommilan Suomen historiankirjoitus – Tutkimuksen historia -teos (johon on taitettu neljä palstaa per aukeama. Neljä! Oppikaa jo, ettei se auta mitään!) ole sekään aiheuttanut varsinaista hyvänolontunnetta. 
Ennen ja nyt julkaisi Lauri Keskisen lectio praecursorian ja Ulla Koskisen haastattelun.

Ei kommentteja: