lauantai 21. huhtikuuta 2012

Lifestyle-vinkkejä menneisyydestä (1/2)

Hirsimökit ovat in! Yhteiskunnan ylimmällekin kerrokselle sopii salvottu asumus. Pientä hienostelua voi toki harrastaa, muotoilla hirret kuusikulmaisiksi ja maalata ulkopuoli muistuttamaan kiveä tai tiiltä.
Koristemaalaus sopii sisätiloihinkin. Esimerkkikotimme ruokahuoneen ovinkarmit on koristeltu kukkaköynöksin. (Vaikka eivät tästä kuvasta kyllä kovin hyvin erotu.)
Kun vaatevarasto on minimoitu, voi harvat vaatteet sijoittaa vaikkapa kauniisti vitriiniin. Seinällä näkyy viehättävänä yksityiskohtana omistajan kädenjälki.
Työhuoneessa yhdistyy yksinkertaisuus ja koristeellisuus. Työpöydän viereisen tuolin on suunnitellut omistaja itse.
Mökkielämään sopii tietenkin purjehdus kauniilla puuveneellä, joka on tässä tapauksessa omistajan omaa tekoa.
Aikuisten oikeasti ylläolevat kuvat ovat toukokuussa 1703 Pietari suurelle rakennettu asumus, jossa hän asui Pietarin kaupungin rakennusaikana. Se suojeltiin jo hänen elinaikanaan ja siitä on pidetty hyvää huolta sen jälkeen, poliittisista tuulista riippumatta. Verrattuna kaupungin suuriin museoihin on tämä kohde inhimillisen kokoinen omaksuttavaksi. Tukinäyttelyssä tekstit olivat venäjäksi, mutta kartoista ja kuvista sai tietoa irti silti. Mökin seinillä oli huoneista kuvaukset englanniksi. Sisälle ei päässyt, mutta ikkunoista näkyi oleellinen.

Mökki alkuperäisessä ympäristössään pienoismallin etualalla:

Ei kommentteja: