sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Kaapattua


Sveaborg-projektin blogissa Annaliina Lassila jakoi muistiinpanoja hylkeestä vuonna 1755. Reijo Valta referoi 160 vuoden takaista keskustelua Suomen rahayksikön nimestä.

Jussi-Pekka kertoi valmistautumisesta arkistomatkaan Pietarissa ja paikan päältä paikallisista realiteeteista ensimmäisestä päivästä alkaen.

Kari Rydman esitteli runoilevan opettajattaren Hulda Jung. Ametsapuro pääsi sukututkimuksessa verkkolähteillä Tampereelta Ruotsiin asti.

Gradua työstävä Sohvi "herkistyi pohtimaan historiantutkijan roolia" ja tutkimussuunnitelmaa miettiessään totesi
Olen minä sentään ensi torstain pyhittänyt kansalliskirjastolle, jossa tulen viettämään monta pyörryttävän hauskaa tuntia eduskuntakeskusteluja kopioiden. Ihan sormet jo syyhyää. Lainaan itseäni toisaalta, 2000-lukulaista first world -prinsessaa ärsyttää, ettei noita voi olla sähköisesti missään :D Hirvittävän uuvuttavaa liikkua fyysisesti materiaalinsa perässä? Ilman tietokonetta?
Otto Aura sai valmiiksi gradunsa Rakennustöitä jatkosodassa. Työ, työvoima sekä rationalisointi linnoitustöissä 1941-44. Kyseessä on valtsikan gradu, ja sellaisia ovat myös
Jyväskylässä on hyväksytty taloushistoriallinen gradu Suomalaisten suuryritysten vuosina 1851-1925 syntyneiden johtajien elinikä, tekijänä Juho Ålander.

Helsingin yliopiston uutisiin oli Anu Lahtinen päässyt kertomaan tuoreesta kirjasta Kirjeet ja historiantutkimus.

Aino-Maria Savolainen kuunteli Katja Ketun Kätilön äänikirjana. Jenni S. luki saman. Kirjavinkeissä Irja esitteli Tuulikki Pekkalaisen kirjan Susinartut ja pikku immet. Sisällissodan tuntemattomat naiset.

emma tilannepäivitti ja kertoi, että
"ai nii, luin sellasen kirjan kuin aleksanterin opettaja, joka kertoo aristoteleestä. se on historiallinen romaani, eli siinä on keksittyäkin. se kuvaa aristotelestä enemmän pienten arkisten tapahtumien ja perhe-elämän ja arjen kautta kuin teosten tai julkisten puheiden tai muun sellaisen pönötyksen. ja hitto et se oli hyvä! äärettömän vähäeleinen, jotenkin loppuunsa hiottu. ei yhtään rönsyilevä vaan hirmu hallittu koko ajan, mut niin nerokas. eteni aina sivutolkulla kerralla.
saattaa myös johtua siitä, että rakastan aleksanteri suurta. "

Ei kommentteja: