keskiviikko 17. elokuuta 2011

Kuvaa ja tekstiä 1900-luvun Suomesta

Pari päivää sitten uutisoitiin Elonetistä nyt löytyvän kaikki 700 Finlandia-katsausta katseltavaksi. Siinä sitä on tarkasteltavaksi Suomen historiaa vuosilta 1943-1964. Itse olen ehtinyt vilaista vasta viimeistä, joka esitteli heinäkuista Helsinkiä. Kuin muisto vaan, tältäkin vuodelta.

Materiaalia 1900-luvusta on verkko täynnä ja siksi olen päättänyt niitä olla keräämättä ja esittelemättä. Mutta jotain on tietenkin jäänyt pyörimään varastoihin, joten nyt puretaan pois.

Yhdysvaltalainen The Rotarian esitteli helmikuussa 1957 suomalaisen perheen Hillu. Elokuussa 1950 samassa lehdessä oli matkaraporttia Suomesta. Joulukuussa 1954 esittelyssä rotari Yrjö Alaruikka Rovaniemeltä. Heinäkuussa 1950 oli reportaasi Suomesta ja paikallisesta rotaritoiminnasta.

Muita ulkomaisia tai ulkomaisille kirjoitettuja näkemyksiä luettavissa digitoiduista kirjoista:
Ja jos näissä ei ole tarpeeksi lukemista ja läpikäymistä niin näköjään haku Finland Hathi Trust Digital Libraryssa (josta muutama osuma myös yllä) tuottaa tuhansia nimekkeitä, joiden tekstissä on maamme nimi englanniksi ja jotka ovat kokonaisuudessaan verkossa luettavissa.

Tuoretta tutkimusta:
Muuta:
Kuvituksen Suomi-neito on Kansalliskirjaston digitoima postikortti.

2 kommenttia:

A kirjoitti...

Kiitos Äänislinnan (Petroskoin) kuvalinkistä. Katsoin sen, olipa mielenkiintoista!

Hyvää elokuun jatkoa sinulle, Kaisa<3

Kari Hintsala kirjoitti...

"Ruth Kedzie Wood: The tourist's Russia (1912)"

Turun kerrotaan olevan 8 tunnin junamatkan päässä Helsingistä. Niin se on usein edelleen, eikä malttanut Jarlakaan Föri-stripeissään olla asialle vinoilematta.