sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Koottua

Dramaattinen juliste Arkistolaitoksen digitaaliarkistosta polulta Julistekokoelma (KA) : Julistekokoelma (KA) : Muut seinäjulisteet : 1. Pelastakaa lapset ja nuoriso pirtun tuhoilta; 2. Varjelkaa kotejanne kieltolain 96 %:lta kirkoukselta. (JuKo Iie. 2:/- -)

Haarniskaneuroosin kirjoittajalle Matikaisen kommentti ennen MM-finaalia ruotsalaisten sotaa käymättömyydestä oli liikaa.

Zepanderi oli nähnyt Helsingin asumismuotohistorian katoamista.

Kari Hintsala dokumentoi
purettavan museonäyttelyn.

Kuuntelin erinomaisen BBC: radiodokumentin digitaalisen aineiston arkistoinnista (valitettavasti oli netissä vain rajoitetun ajan) ja heräsin huomaamaan ainakin osan problematiikasta. Aiheesta kirjoitti Suomessa Jessica Parland-von Essen på svenska ja Pekka Henttonen suomeksi.

Ilarios Mullan alta mietti muinaisjäännöksiä nykymaailmassa.

Jenni Sahramaa ei jättänyt tuoretta raatoa tielle.

Sivistys-lehti promosi Helsingin kaupunginmuseon pedagogista linjaa ja tulevan kesän historiallista kahvilaa:

Kahvilan valikoima vaati tutkija-tuottajalta niin tutkimustyötä kuin vispilän heiluttelua. Löydettyään houkuttelevat ohjeet Jere Jäppinen tulkitsi, modernisoi ja koeleipoi ne.

— Onneksi reseptit olivat suomenkielisiä ja varsin tarkkoja. Runsaudestaan huolimatta ne olivat kuitenkin keskenään kovin samanlaisia ja joissakin ratkaisevissa kohdissa vaikeasti tulkittavia, hän kertoo.

Esoteerisen maantieteen Marko Leppänen oli testannut historiallista raitiovaunua. Pitäisi itsekin kokeilla, jäi viime kesänä tekemättä.

Inkeri Valtonen kertoo harrastuksekseen sotahistorian. Blogissa useita tekstejä laputettuna historia/sotahistoria.

Oikkosen blogissa kuvia panssarimuseo(i)sta.

Annelilla sukututkimuksellisia ajatuksia: Rakas harrastus, Karoliinan kaappi, Mistä Matti tuli?

Petra Lehtimäki oli raportoinut vuodestaan Päivölän kansanopiston Kansanperinne-koulutuksessa: Kansanperinnettä oppimaan, Viikko-ohjelma: Tutustuminen Päivölän kansanopiston ja lähiseudun kulttuurihistoriaan, kulttuurikohteisiin, kyliin ja perinteisiin., Ensimmäinen viikko takana :), Elämyksiä, Taidehistoriaa ja perinnemaisemia, Talkoita, perinteitä ja luonnonläheisyyttä, Työteliäät viikot soittimien valmistuksen ja takomisen parissa, Kuulumisia, Kevät on tullut, Viikinkisaappaista lautanauhoihin ja Kuulumisia perinnelinjalta.

Jaana Kouri kirjoitti aasinsilloista ja tieteellisen tekstin kuljettamisesta.

Turun seudulla riittää pelastettavaa. Katri puolustaa Pietari Kalmin perustamaa Hirvensalon Sipsalon puutarhaa.

Eva Ahl-Waris kirjoitti på svenska Kansallismuseon kesänäyttelystä, kylätonttiseminaarista, historiantutkijoiden seminaarista ja mielenkiintoisesta Anna Ripatin väitöstilaisuudesta.

Ylioppilaslehden totuuskomissio vastasi kysymykseen Miksi kaikki oli ennen paremmin.

Anders Lindqvist oli 1700-luvun elävöittämistapahtumassa, jossa EI tanssittu salonkitansseja.

Mari Wikholm kertoi Kuopion luonnontieteellisen museon blogissa museologian opiskelun annista.

Erään planeetan ihmeissä esiteltiin luonnontieteellisiä sukupuita.

Kv-historiasta kiinnostuneille suosittelen englanninkielisiä PlanetMoney-jaksoja, joissa kerrattiin Islannin ja keskiajan taloushistoriaa.

Ei kommentteja: