tiistai 8. helmikuuta 2011

Fraktuuraa treenaamaan

Tänään julkistettiin Kansalliskirjaston Digitalkoot, jonka "peleissä korjaat sanoja Kansalliskirjaston sanomalehtiarkistoon tallennetuista suomalaisista sanomalehdistä." Ennakkojulkisuuttahan tästä tuli jo marraskuussa, jolloin totesin
... olisin innostunut tällaisesta crowdsourcing-uutisesta huomattavasti enemmän, jos se olisi tullut Rauhankadulta Unioninkadun sijaan. Yhtäkaikki, tulee olemaan mielenkiintoista miten ottaa Suomessa tulta. Ja mahdollisesti tekee historiasta laajempaa yleisöä kiinnostavaa?
Lyhyen testauksen perusteella kaksi ensimmäistä peliä eivät koukuttaneet eivätkä vakuuttaneet. Toisessa kirjoitettiin aivan selviä sanoja puhtaaksi ja toisessa arvioitiin koneluvun oikeellisuutta ilman, että pääsi korjaamaan virheellisiksi katsomiaan sanoja. Vaikeusastetta kasvatettiin nostamalla nopeutta, ei tarjoamalla tuhruisempia sanoja.

Tulossa on lisää pelejä ja osassa ilmeisesti pääsee näkemään enemmän kuin yhden sanan. Ehkä ne miellyttävät minua enemmän? Edelleen olen sitä mieltä, että tällainen ratkaisu olisi sopinut paremmin Kansallisarkiston verkkopalveluihin ... vaikkapa indeksointiin.

Ei kommentteja: