perjantai 12. maaliskuuta 2010

Suomalaisia aarteita Ruotsissa

Nättidningen Svensk Historia kertoi Ruotsin Historiska Museetin vapauttaneen esinekuvansa vapaaseen ei-kaupalliseen käyttöön. En edelleenkään tiedä tekevätkö vasemman reunan myyntilinkit blogistani kaupallisen, mutta jos joku pystyy todistamaan minun ansainneen harrastuksellani rahaa niin kertokoon sitten myös kyseisten eurojen sijainnin.

Eli tällä epilogilla Suomen alueelta löytyneitä esineitä kyseisessä museossa. Verkossa olevassa esinekannassa on 19% museon esineistä. Haulla Finland löytyi alla olevan kahden lisäksi nätti luukampa, jonka löytömaaksi on merkitty Finland, mutta maakunnaksi Västergötland. Laitan palautetta ja katsotaan jos jompikumpi muuttuu.

Nousiaisista löytynyt roomalaisen rautakauden 200-grammainen kultainen kaulakoru


Keskiaikainen sormus, kullattua hopeaa. Löytöpaikka Laihia.

2 kommenttia:

Kaisa Kyläkoski kirjoitti...

Annoin siis palautetta luukamman tiedoista ja sain tänään vastaukseksi "Jag tror inte alls att det är du som har missförstått fälten land, landskap osv. Föremålet var felregistrerat i vår databas, vilket nu är rättat. Det är enligt vår katalog upphittat i Klefva socken i Västergötland, Sverige. Tack för din uppmärksamhet!"

Emma Hartikka kirjoitti...

Upea esine tuo Nousiaisten eläinpääkoristeinen kaularengas! Ei voi kuin ihailla tekijän taitoa. Sitä on muuten kutsuttu käärmerenkaaksi, vaikka sillä on ihan ilmiselvästi korvat :D. Suomesta on kuulemma joskus pyydetty, että rengas palautettaisiin tänne takaisin. Olisihan se ihan kiva, mutta toisaalta en yhtään ihmettele, miksi ruotsalaiset kieltäytyivät. Täytynee tyytyä ostamaan lippu ruotsinlaivalle nähdäkseni hienouden livenä…