sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Poimintoja

Yliopisto-lehden toimituksesta löytyi minulle sukulaissielu "Miksi sama ihminen voi olla hullu niuho ja sösseröivä suttupentti?"

Villiviini sai valmiiksi valokuvapainotteisen sukukirjan ja totesi "Löysin ihan oikeasti joitakin uusia näkökulmia, samoin jo unohtamiani asioita, selvensin omassa päässäni eräitä sukulaisuussuhteita tasolta isoisän isoisän sisarukset ja muistinpa eräitä jo unohtuneita lapsuusmuistoja." Kirjoittaessa oppii. Ja vain tekemällä saa valmista.

Päivi Heikkilä-Halttunen promosi Runebergin päivänä kahta aihetta sivuavaa lastenkirjaa.

Matti Mattila kertoi käynnissä olevan R-kioskin juhlavuoden.

Tuulestatemmatuissa paikallishistorian kirjoittajan muistoja. Samassa blogissa esiteltiin Verlan työpistettä, joka tarinansa ansiosta jäi minulle vuosien takaisesta käynnistä parhaiten mieleen.

Nimimerkki Ilarios mietiskeli yhtä arkeologian peruskysymystä: kannattaako kaivaa?

Takkiraudan Ruukinmatruuna on kirjoittanut keskiajan vaatteista ja laulusta Eldanka-järven jää. Miika Vanhapihan blogissa kuvia vanhanaikaisten kenkien teosta.

Jukka Kemppinen kirjoitti Juhani Arajärven elämänkerrasta.

Nimimerkki Kobaloksen blogissa aiheina ollut Kotka, Kaukopää ja Enso, Jalmari Karan teokset, Maria Åkerblom ja Louis Léouzon Le Lucin muistelmateos Pariisista Pohjantähden alle - Muistelmia Suomesta 1800-luvun alkupuoliskolta. (Jälkimmäisestä kirjoitin itse näin, näin ja näin.)

Ei kommentteja: