perjantai 2. lokakuuta 2009

Suojeluskunnista

Tämä lippu löytyi arkistolaitoksen digitaaliarkistosta polulta Suojeluskuntien lippupiirustuskokoelma > Lippupiirustukset ja niihin liittyvät asiakirjat > Alberga skyddskår (7:1) . Keskellä oleva kuva on selvästi Espoon Leppävaarassa sijaitseva Albergan kartano, joten mistään muusta paikasta ei voi olla kyse.

Listalla on tätä kirjoittaessa 599 nimikettä eli niiden selailu on hieman haastavaa. Vapaasanahaku voi olla tehokkaampi tapa löytää yksittäinen suojeluskunta. Hakusivulla ei sanota miten useammalla sanalla haku toimii - laittaako loogisesti väliin JA vai TAI. Mutta nopealla testauksella alav suojelusk totesin, että JA. Helpottaa muitakin tulevaisuuden hakuja digitaaliarkistossa.

Suojeluskunnan arkistoista oli kysynyt Sukuhakurissa tällä viikolla. Itse olen tutkinut kahden paikkakunnan papereita Kansallisarkiston Sörnäisten toimipisteessä (joka tuolloin oli vielä Sota-arkisto), mutta toisen vastaajan mukaan arkistoja voi löytää myös maakunta-arkistoista. Ja voi joku olla myös kotiseutuarkiston osana?

Ei kommentteja: